Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Az én Seherezádém recept

Az én Seherezádém recept

Az én Seherezádém hozzávalói:
600 gr török-keksz
400 gr tejszín
200 gr porcukor
250 gr margarin
1 lit tej
2 drb karamellaízű puding
2 drb mogyoróízű puding
9 evőkanál kristálycukor


Az én Seherezádém

Az én Seherezádém elkészítési módja:
Rózsaszínre pörkölöm a kristálycukrot, felöntöm tejjel, megfőzöm benne a 4 pudingot és langyosra hűtöm néha megkeverem, hogy ne keményedjen meg. Margarint a porcukorral kikeverem és hozzáadom a pudinghoz. Tejszínt is kikeverem. Magas szélű tálcára rakom. Egy sor keksz, arra pudingot és egy vékony réteg tejszínt, majd új sor keksz, puding, tejszín és így tovább. A kimaradt tejszínnel dekorálom a "tortát".

A pörköltcukorra öntött tej felhabzik, kifut mélyebb edényben pörkölöm.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az én seherezádém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook