Sült vadnyúl recept
A Sült vadnyúl hozzávalói:1 nyuszi
5-6 vöröshagyma
5-6 zöldség
4-5 sárgarépa
kb 10 dk füstölt szalonna
1 fej fokhagyma
só
bors
babérlevél
zsír vagy olaj
A Sült vadnyúl elkészítési módja:
Négybe vágom a nyulat és bő lében kb 5 percig forralom, majd leöblítem sózom és szalonnával, fokhagymával spékelem. A hagymát bő zsírban dinsztelem hozzáadom a karikára szelt zöldséget, répát, fűszereket. Ha van a hűtőben paprika borsó is mehet a tepsibe. Beleteszem a húst lefóliázom és megy a sütőbe. Kb 1 óra alatt 200 fokon megsül. Félidőben leveszem a fóliát és megforgatom a húst.
Míg forr könnyen kifut a véres, habos víz!!! Más sütő másként süt, tessék ellenőrizni nehogy odaégjen!!!
Krumplipürével, bármilyen salátával tálalom.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: barai, 2023. ápr. 3. 20:55
A sült vadnyúl elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.