Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Sült vadnyúl recept

Sült vadnyúl recept

A Sült vadnyúl hozzávalói:
1 nyuszi
5-6 vöröshagyma
5-6 zöldség
4-5 sárgarépa
kb 10 dk füstölt szalonna
1 fej fokhagyma

bors
babérlevél
zsír vagy olaj


Sült vadnyúl

A Sült vadnyúl elkészítési módja:
Négybe vágom a nyulat és bő lében kb 5 percig forralom, majd leöblítem sózom és szalonnával, fokhagymával spékelem. A hagymát bő zsírban dinsztelem hozzáadom a karikára szelt zöldséget, répát, fűszereket. Ha van a hűtőben paprika borsó is mehet a tepsibe. Beleteszem a húst lefóliázom és megy a sütőbe. Kb 1 óra alatt 200 fokon megsül. Félidőben leveszem a fóliát és megforgatom a húst.

Míg forr könnyen kifut a véres, habos víz!!! Más sütő másként süt, tessék ellenőrizni nehogy odaégjen!!!

Krumplipürével, bármilyen salátával tálalom.


Kategória: Vadételek receptjei


A sült vadnyúl elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook