Gluténmentes kenyér. recept
A Gluténmentes kenyér. hozzávalói:Schär Mix B liszt!!!
4 dkg friss élesztő
1 kk só
1 kk cukor
kb 1/2 liter víz
1,5 dl olaj
18 púpos evőkanál liszt
3 őzgerincforma
disznózsír a forma kikenéséhez
A Gluténmentes kenyér. elkészítési módja:
Felfuttatom az élesztőt 1 kk cukorral. Részletekben adom hozzá a lisztet, vizet, olajat, sót. Nem kemény a tészta, ragadós, fakanállal keverem, kanállal rakom a zsírral kikent 3 őzgerincbe. Fél órát hagyom kelni. Megvizezem a tészta tetejét és megy be a sütőbe. 10 percig 100 fok majd 200 fokra állítom a hőmérsékletet. 1 óra sütés.
De lehet másik sütő jobban melegít, ha szép barna a teteje kész a kenyér.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: barai, 2023. márc. 31. 16:16
A gluténmentes kenyér. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.