Almás-vaníliakrémes sütemény recept
Az Almás-vaníliakrémes sütemény hozzávalói:15 dkg sütőmargarin
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 dl tejföl (adagonként hozzáadva)
2 tojás
10-15 dkg porcukor
Töltelék:
1,5-2 kg alma
10-15 dkg dió darabos vagy darált
őrölt fahéj (ízlés szerint)
2 cs vaniliás cukor
mazsola (izlés szerint)
cukor (ízlés szerint)
Tetejére:
1 csomag vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
5 dl tej
5 dkg csoki
2 dkg vaj
Az Almás-vaníliakrémes sütemény elkészítési módja:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot és a tejfölt. Ha kell még liszt, akkor annyit teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk, de ne ragadjon a kezünkhöz. Ezután az almát lereszeljük, beletehetünk diódarabokat, őrölt fahéjat, mazsolát és ízlés szerint cukrot . Pár percig pároljuk,hozzákeverjük a diót is. A tésztát kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, és elősütjük. Amikor már majdnem kész, rákenjük az almatölteléket, és sütjük még kb. 10 percig. Közben megfőzzük a fél liter tejben a vaníliás pudingot, teszünk bele cukrot . Amikor kész, a 2 tojás keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk,kissé összefőzzük. A megsült almás sütire kenjük a vaníliapudingot, és amikor kihűlt, kockákra vágjuk.Tetejére olvasztott csokoládét rácsozunk.
Ez a recept nem tőlem származik, pár módosítást végeztem rajta,úgy adom közre.
Nagyon finom,érdemes elkészíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. ápr. 19. 13:59
Az almás-vaníliakrémes sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.