Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-vaníliakrémes sütemény recept

Almás-vaníliakrémes sütemény recept

Az Almás-vaníliakrémes sütemény hozzávalói:
15 dkg sütőmargarin

20 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor

1 dl tejföl (adagonként hozzáadva)

2 tojás

10-15 dkg porcukor

Töltelék:

1,5-2 kg alma

10-15 dkg dió darabos vagy darált

őrölt fahéj (ízlés szerint)
2 cs vaniliás cukor

mazsola (izlés szerint)
cukor (ízlés szerint)

Tetejére:

1 csomag vaníliás pudingpor
ízlés szerint cukor
5 dl tej

5 dkg csoki
2 dkg vaj


Az Almás-vaníliakrémes sütemény elkészítési módja:
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot és a tejfölt. Ha kell még liszt, akkor annyit teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk, de ne ragadjon a kezünkhöz. Ezután az almát lereszeljük, beletehetünk diódarabokat, őrölt fahéjat, mazsolát és ízlés szerint cukrot . Pár percig pároljuk,hozzákeverjük a diót is. A tésztát kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, és elősütjük. Amikor már majdnem kész, rákenjük az almatölteléket, és sütjük még kb. 10 percig. Közben megfőzzük a fél liter tejben a vaníliás pudingot, teszünk bele cukrot . Amikor kész, a 2 tojás keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk,kissé összefőzzük. A megsült almás sütire kenjük a vaníliapudingot, és amikor kihűlt, kockákra vágjuk.Tetejére olvasztott csokoládét rácsozunk.

Ez a recept nem tőlem származik, pár módosítást végeztem rajta,úgy adom közre.
Nagyon finom,érdemes elkészíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-vaníliakrémes sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook