Almás-csokis-puncsos szelet recept
Az Almás-csokis-puncsos szelet hozzávalói:Krémhez
15 dkg margarin
1 puncs pudingpor
3 dl tej
15 dkg porcukor
Tésztához
16 dkg porcukor
3 dkg margarin
1 tojás
1,6 dl tej
1 sütőpor
16 dkg liszt
3/4 kg alma
3 dkg kakaópor (nem cukrozott)
Az Almás-csokis-puncsos szelet elkészítési módja:
A tésztához habosra keverjük a porcukrot, a margarint és a tojást. Beleöntjük a tejet, majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és belekeverjük a tésztába. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Közben megcsináljuk a krémet. A tejből és a pudingporból sűrűbb pudingot főzünk, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a krémmel. A kihűlt tortalap tetejére halmozzuk a kész krémet, és a hűtőben pihentetjük legalább három órát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. jan. 17. 11:00
Az almás-csokis-puncsos szelet elkészítési módja és hozzávalói.