Almás-mandulás túrótorta recept
Az Almás-mandulás túrótorta hozzávalói:1 kg hámozott, kicsumázott alma
15 dkg margarin
1 citrom reszelt héja és 4 ek. leve
20 dkg liszt
csipet só
18 dkg édesítőpor
25 dkg tejföl
25 dkg túró
3 tojás
1 cs. főzős vaníliás puding
5 dl tej
4 dkg mandulapehely
Az Almás-mandulás túrótorta elkészítési módja:
Az almákat 8-8 cikkre vágjuk. A 2 ek.margarint a citromlével felhevítjük, rászórjuk az almát, és fedő alatt 5 percet pároljuk, majd időnként kevergetve kihűtjük. A maradék margarint is megolvasztjuk. A lisztet, sóval, 60 g édesítővel elvegyítjük, hozzáadjuk a felolvasztott margarint és jól összegyúrjuk. Margarinozott 26 cm-es kapcsos formába nyomkodjuk. A tejfölt a túróval, 115 g édesítőporral, a tojásokkal, pudingporral és a citromhéjjal összekeverjük. A lecsöpögtetett almát a tortalapon eloszlatjuk, rásimítjuk a túrós masszát, megszórjuk mandulapehellyel. Előmelegített sütőben, 175 fokon 45-50 percig sütjük. Ha kihűlt a maradék édesítőporral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. jan. 13. 16:40
Az almás-mandulás túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.