Almás-krémes piskóta (Kata-féle) recept
Az Almás-krémes piskóta (Kata-féle) hozzávalói:1 csomag vaníliás puding
3,5 dl tej
20 dkg porcukor
20 dkg Rama Sütőmargarin
1 kg savanykás alma
1 ek rum
1 ek kakaópor
6 ek porcukor
6 ek liszt
6 db tojás
Az Almás-krémes piskóta (Kata-féle) elkészítési módja:
Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és beleszitáljuk a lisztet. Laza mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab. Ebből az összekevert masszából a felét az almára öntjük, a másik felébe 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál rumot keverünk. Ráöntjük a sárga masszára, egy kicsit összerázzuk és megsütjük (kb. 30 perc). Ha kisült deszkára borítjuk, az almás fele legyen felül. Megkenjük a krémmel, és végül csokoládéval vonjuk be. A krém elkészítése: A margarint habosra keverjük a porcukorral, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. jan. 12. 06:41
Az almás-krémes piskóta (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.