Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt? (tudásbázis)
Sziasztok!!!!
Segítségre lenne szükségem, hitel ügyben. Olyasvalakit keresek, aki esetleg több bankkal van kapcsolatban, és tudna tanácsot adni.
Köszönöm!!!
Sziasztok!
Ti hol próbálkoztatok a hitelfelvétellel? Bevallom, én még csak interneten tájékozódtam,de mindig találtam valamit ami miatt vszínüleg nem kapnánk meg. Van hitelügyimtéző ismerősötök. Bárminek örülnék,bármilyen információnak!
Szia,
100% hitelt sehol sem fogtok kapni, nagyjából a vételár 70%-ára számíthattok. ez még attól is függ, hogy hol van az ingatlan, vannak olyan régiók, ahol egyáltalán nem adnak hitelt. csak olyan ingatlanra adnak, amelyeket értéktől függően 3-6 hónapon belül értékesíteni tudnak, ha az adós nem tud fizetni. ez persze nem nyilvánosan deklarált dolog, elutasítási indoklásban ez nem szerepel.
Érdeklődj akár telefonon, hogy mik a feltételek!
Mi még tavaly, a válság legelején vettünk fel 100% hitelt, de elég bonyolult volt, nem egyszerűen adták meg, pedig a férjemnek nincs olyan rossz jövedelme.
Hát igen. Azt nem tudom, hogy adósságrendező hitelt vagy minek hívják fel lehetne-e venni így, hogy akkor az autót kifizethetnénk és inkább fizetnénk tovább pár évvel, mint egyszerre két hitelt. Vagy akkor marad a lakáshitel, ami tényleg a vételár. Szerintem anynira nem egy nagy összeg, hogy ne adnák meg, de manapság tényleg nehéz hozzájutni még kis összeghez is. Bár én még sosem vettem fel hitelt, remélem nem fognak vacakolni.
Az Erste-nel láttam 0%-os önerőt a honlapon.
Azért köszi a választ!
Ha 7 millióért veszitek a házat (és ez is szerepel a szerződésben), nem vehettek fel 8 milliót, max. annyit adnak, amennyi a vételár. Mármint ha kifejezetten lakáshitelről van szó. Sőt, ha jól tudom, ma már 100 % hitelt sem adnak sehol, kell önerő is, 20 % körül.
De érdemes lenne hitelügyintézőnél, bankoknál érdeklődni, nem vagyok szakember.
De az sajnos biztos, hogy nagyon nehéz ma hitelhez jutni. :(
7.200.000-re tartják a házat, de remélem le lehet alkudni 7 m alá. Én bruttó 128-at kapok, a párom nettó 75-90e között keres. A kocsira havi 35 körül fizet. Én eddig 7 hónapot dolgoztam, most pedig 2 hete megint(2 hét kihagyással, munkanélkülin nem voltam, kaptam uj állást). Jó lenne 8milliót felvenni. Van kezdésnek megspórolva kb 700-800e ft(lekötve, de kivehetem ha akarom). Ezekkel a feltételekkel félek, hogy nem kapunk hitelt. Az én nevemre szeretnénk felvenni, és a házat is rám szeretnénk íratni.
Szerinted?
Június 30-ig még kell adniuk szocpolt!
Ha most vesztek fel hitelt az jó, hiszen ha az árfolyam elindul lefelé, akkor a törlesztés is csökken:)
én pont így jártam! 30 ezerről 54 ezer lett a törlesztőm!
Nagyon dühös lettem, bementem a bankba, ott megsúgták, hogy egy másik bank ki tudja váltani a hitelemet!
na megkerestem azt a bankot! az ügyintézés egy hónap volt, de sikerült, spóroltam 10 év futamidőt és havi 20 ezret!
Szerintem érdemes lenne már most körbeérdeklődni a bankoknál, csak tájékozódásból, hogy melyik milyen feltételekkel tudja kiadni ezt a hitelkeretet, illetve esetleg egy hiteltanácsadót megkérdezni.
A férjem nálunk is hónapokkal előtte körbejárta a bankokat, és az alapján választottunk, persze mire felvettük a hitelt beütött ez a válság...
néha, ha belegondolok, még a gyomrom is összeszorul, hogy mi lesz! anyósom felajánlotta, ha minden kötél szakad tehetünk jelzálogot a házára!
grat a babához!
További ajánlott fórumok:
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?
- Eurós vagy Forint alapú lakáshitel?
- A diákhitel mellé lehet felvenni lakáshitelt?
- Melyik banknál érdemes lakáshitelt felvenni jelenleg? (részletek kommentben)
- Ha lakáshitelem meg szocpol van a házon, van lehtöségem nagyobbra cserélni, és több hitelt felvenni?A másik ház értéke is több..
- Élettársi kapcsolatban a közös vagyon (ház) elosztása esetén, a kifizetéséhez lehet lakáshitelt felvenni? Házvételnek számít?