Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Élettársi kapcsolatban a közös vagyon (ház) elosztása esetén, a kifizetéséhez lehet lakáshitelt felvenni? Házvételnek számít? fórum

Élettársi kapcsolatban a közös vagyon (ház) elosztása esetén, a kifizetéséhez lehet lakáshitelt felvenni? Házvételnek számít? (tudásbázis)

5. jozsi.38 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 3. 08:07

Nem tudunk túl sokat az ügyről, és nem is ránk tartozik. A piaci értéket veszitek a háznak, fel van értékelve? Hitelre vettétek? Azért sok összetevős ez a történet. Kevesebbet akar fizetni, mint amit az ingatlan ér?

Ezt csak ti tudjátok, hogy lehet elrendezni, anyagi helyzet, hitel, sok minden függvénye

ápr. 2. 15:22

Én hagynám ott az ingatlant.

A másik fél nem akar egy összegben kifizetni, pedig nem is kérem az ingatlan felét, jóval kevesebbet. 3 részletet akar, de mondtam az kizárt.

Azt mondta így is sokat kérek.

Neki keresek/próbálok lehetőségeket adni.

3. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 31. 13:53
Szerintem annak számít, hiszen ingatlan tulajdon-hányadot vásárolsz.
2. jozsi.38 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 30. 20:54
Kizárólag anyagi helyzet kérdése. Mennyi hitelt szeretnél felvenni, illetve jelenleg mennyi hitelt fizetsz, valamint mekkora a havi jövedelmed. A hiteleid (jelenlegi és jövőbeli) törlesztőjének összege nem lehet nagyobb, mint a havi jövedelmed 50%-a. Sőt adóstársat is kérhetnek, hogy vonj be a történetbe
márc. 30. 20:32
Élettársi kapcsolatban a közös vagyon (ház) elosztása esetén, a kifizetéséhez lehet lakás hitelt felvenni? Házvételnek számít?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook