Élettársi kapcsolatban a közös vagyon (ház) elosztása esetén, a kifizetéséhez lehet lakáshitelt felvenni? Házvételnek számít? (tudásbázis)
5. jozsi.38 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 3. 08:07
Nem tudunk túl sokat az ügyről, és nem is ránk tartozik. A piaci értéket veszitek a háznak, fel van értékelve? Hitelre vettétek? Azért sok összetevős ez a történet. Kevesebbet akar fizetni, mint amit az ingatlan ér?
Ezt csak ti tudjátok, hogy lehet elrendezni, anyagi helyzet, hitel, sok minden függvénye
ápr. 2. 15:22
Én hagynám ott az ingatlant.
A másik fél nem akar egy összegben kifizetni, pedig nem is kérem az ingatlan felét, jóval kevesebbet. 3 részletet akar, de mondtam az kizárt.
Azt mondta így is sokat kérek.
Neki keresek/próbálok lehetőségeket adni.
3. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 31. 13:53
Szerintem annak számít, hiszen ingatlan tulajdon-hányadot vásárolsz.
2. jozsi.38 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 30. 20:54
Kizárólag anyagi helyzet kérdése. Mennyi hitelt szeretnél felvenni, illetve jelenleg mennyi hitelt fizetsz, valamint mekkora a havi jövedelmed. A hiteleid (jelenlegi és jövőbeli) törlesztőjének összege nem lehet nagyobb, mint a havi jövedelmed 50%-a. Sőt adóstársat is kérhetnek, hogy vonj be a történetbe
márc. 30. 20:32
Élettársi kapcsolatban a közös vagyon (ház) elosztása esetén, a kifizetéséhez lehet lakás hitelt felvenni? Házvételnek számít?
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Reálhozam kifizetés
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Véleményeteket szeretném kérni meglévő K&H lakáshitelünkkel kapcsolatban, végtörleszteni szeretnénk...megéri?
- OTP bank lakáshitel kifizetésre van így mód?
- Megelőlegező lakáshitellelel kapcsolatos gondokkal küzdők jelentkezzetek!