Véleményeteket szeretném kérni meglévő K&H lakáshitelünkkel kapcsolatban, végtörleszteni szeretnénk...megéri? (tudásbázis)
Itt valami nem stimmel, ha 45-öt kell fizetni, annyit is kellene levonniuk!
:-) ez a kamatmentes hitel...ilyet csak max. a szüleid adnak.....
:-)
azért K&H-s a mostani....eddig csak az OTP jött az utamba....de még szétnézek
Itt valami nem stimmel, ha 45-öt kell fizetni, annyit is kellene levonniuk! Amúgy tényleg úgy van, hogy előbb nagyrészt a kamatot fizeted és évek múlva lesz csak a havi törlesztőrészletből a tőke törlesztése a magasabb. Lehet, hogy most szinte ugyanannyit kell kifizess, mint amikor felvetted a hitelt!
Nézd meg a szerződésed, abban benne kell lennie a törlesztőrészlet összegének és az előtörlesztés díjának is. (ez ált. X%-a az előtörlesztésnek) Hogy ne kelljen felvenned OTP személyi kölcsönt,azt is csinálhatod elvileg (ezt is a szerződésben meg kell találnod) hogy résztörlesztesz és választhatsz, hogy utána kevesebbet fizetsz havonta vagy csökkented a futamidőt. Ha ezt választod azt kérdezd meg a bankban, hogy ilyenkor kell-e újabb közjegyzői okirat a szerződésmódosítás miatt. (mert az még plusz költség) Ha van időd célszerű bemenni a KH-ba és kiszámoltatni, hogy mennyi plusz költségedbe kerülne az ügyleted így vagy úgy.
A személyi kölcsönökkel vigyázni kell, sokszor akció van, pl. csak az első évben ennyi a törl.részlet, aztán felnyomják!
szia! még mindig ülök, úgyhogy a fenekemen maradtam. A kifizetéshez 4 Millio kell, amiből 3 millio megvan. A hiányzó 1 Milliot szeretném felvenni, azért mert:
ha a régi hitel marad: havi 26ezer megy a kukába ( kamat.kez.költs)
Ha az új hitellel kifizetem a régit: csak 13ezer megy a kukába 2 évig és az is ki van fizetve ( az 1 millio 2 évre 54ezer/hó és fix)
Ezért gondoltam, hogy a földön maradva de kifizetem...és ehhez kértem véleményt.
hat nem tudom miert veszel fel ujjabb hiteleket hogy kivaltsd ezt ami van, de otp-hez ne menj. csak egy jotanacs
masfelol. ha uj hitelt veszel fel, azzal itt kfizeted a toket, amit eddig meg nem fizettel, csak a kamatok tulnyomo reszet. es az uj kolcsonnel megint csak a kamatot kezded fizetni. szerintem maradj a fenekeden, ne kavarj. mert ha sajat erobol nem tudod lenullazni a kolcsont, akkor csak a bankok jarnak jol. nem te.
Szerintem járj utána, mert ha ki tudjátok fizetni, akkor nektek jobb csak.
Gondold végig, még mennyi idő van hátra, ha 2-éve vettétek fel akkor még 13 marad fenn, vagy csak 20-hónap?
Ezt nem értettem tisztán, mert ha havi 45000 a törlesztés akkor az éves szinten 540000, és ha azt beszorzod a már befizetett 2 évvel az 1.080.000.- fennmaradó összeg: 7.020.000.- amit szerintem ha előre kifizetsz akkor tuti, hogy nem lesz az a végösszeg, hanem valamivel kevesebb.
Szóval 4,6 M-re fizetsz 8,1 M-et.
Véleményeteket szeretném kérni meglévő K&H lakáshitelünkkel kapcsolatban, végtörleszteni szeretnénk. . . megéri?
Sok embertől hallottam, hogy eljő egyszer az az idő, mint régen, hogy a válság idején majd ha valaki kifizeti a hitelét elengedik a felét, mint régen...
További ajánlott fórumok:
- Babát szeretnénk 2011-re
- Sopron és környéke, lakásbérlés, osztrák munkavállalással kapcsolatban szeretnénk információkat
- Új bankszámlát szeretnénk nyitni, ahol dombornyomott bankkártyát is adnak. Milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban?
- Előtörlesztés, végtörlesztés lakáshitelnél
- Élettársi kapcsolatban a közös vagyon (ház) elosztása esetén, a kifizetéséhez lehet lakáshitelt felvenni? Házvételnek számít?
- Megelőlegező lakáshitellelel kapcsolatos gondokkal küzdők jelentkezzetek!