Ha lakáshitelem meg szocpol van a házon, van lehtöségem nagyobbra cserélni, és több hitelt felvenni?A másik ház értéke is több.. (tudásbázis)
Ha eladod a lakásod,házad akkor kifizeted a bankot...a szocpolt letétbe kell helyezned az állami kincstárba,amíg meg nem kapod az új hitelt az új lakásra és kimennek megnézni valóban új e, utána a szocpolt is visszakapod!
Anyukámék ezt csinálják...csak építkeznek.Az is új,ügyebár.
Elvileg lehetséges. Először is fel kellene keresned a területileg illetékes MÁK-ot, és ott megkérdezni, hogy elfogadható-e részükről a fedezet-csere, és ha igen, mi kell hozzá, mennyi idő stb. Ezután irány a bank, megkérdezni, hogy mennyi az összes tartozásod, mert annyit kell utaltanod a másik bankkal Innen irány a másik bank, felvázolod a helyzetet, hogy mennyi hitel kell stb.
Arra azért számíts, hogy a MÁK kötözködhet és szerintem fog is. Ugyanis te több hitelt szeretnél felvenni, ha jól értem, bár az ingatlan értéke is levben nagyobb.
Aztán a járulékos költségek: értékbecslés, ingatlacsere-szerződés, közjegyző, hiteles tulajdoni lap, térképszelvény, nem beszélve arról,hogy a régi bankod tuti a fennálló tartozásod x %-át be fogja rajtd vasalni egyösszegű visszafizetés esetén.
További ajánlott fórumok:
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Eurós vagy Forint alapú lakáshitel?
- Válás, lakáshitel gond, tudnál segíteni?
- Ha adóstárs vagyok, kaphatok lakáshitelt?
- Megkaptátok már a lakáshitelhez kapcsolódó adóigazolást?
- Szerintetek mikortól "kell" lecserélni a rácsos ágyot nagyobbra?