Adventre: mandulás-fahéjas csillag és hold aprósütemény recept
Az Adventre: mandulás-fahéjas csillag és hold aprósütemény hozzávalói:30 dkg koronás porcukor,
3 tojásfehérje,
csipetnyi só,
1 citrom reszelt héja,
1 teáskanál citromlé,
1,5 evőkanál fahéj,
35 dkg mandula,
liszt,
sütőpapír
Az Adventre: mandulás-fahéjas csillag és hold aprósütemény elkészítési módja:
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd állandó keverés mellett evőkanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot. A habból 15 dkg-ot lefedve félreteszünk. A citromhéjat és a levet, a fahéjat a darált mandulát és a lisztet a maradék habcsókmasszához vegyítjük. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd apró szíveket és holdakat szúrunk ki belőle Két sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és megkenjük a félretett habcsók-masszával. A szívek közepébe 1-1 mandulát nyomunk, és szobahőmérsékleten 2 órát száradni hagyjuk.
Előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. nov. 30. 12:46
Az adventre: mandulás-fahéjas csillag és hold aprósütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.