A vödrös savanyúságból 2 hét múlva ki kell szedni a dolgokat vagy maradhat benne sokáig? (tudásbázis)
Azért is hívják bedobálosnak is, ha elfogy belőle a savanyuság, 2x3 még lehet potolni friss dologkal,
a levet. De maradhat nyugottan tavaszig is.
Én úgy gondolom hogy vannak a gyors savanyúságok amik X idő alatt elkészülnek és 2-3 hét után el kell fogyasztani mert valószínű nem tartalmaz tartósító szert ezért megromlik .
És vannak a tartósítószert tartalmazó savanyúságok amik a nátrium benzoát és társai segítségével akár egy egész szezont lehet a lében a zöldség .
A másik pedig a légmentes tér szerintem azt vakummal lehet elérni vagy teljesen fel kell engedni a felöntő lével a cserép edényt és úgy lezárni akkor lehet még légmentes szóval a cserép edény az jó de ha nem tartalmaz valamilyen tartósító szert akkor mielőbb el kell fogyasztani.
A mi fajta hordósunkba folyamatosan tesszük a zöldségeket így egész télen el áll nagyon vigyázunk hogy semmi kis morzsa vagy szennyeződés ne kerüljön bele .
a lé nem hiszem, hogy hűtőben sokáig eltartható.
a cserépedény légmentesen zár, mert a peremébe mindig kell önteni vizet
A vödrös savanyúságból 2 hét múlva ki kell szedni a dolgokat vagy maradhat benne sokáig?
A múlt hét végén raktam bele az uborkát és most a pici cukkinit, öklömnyi káposztát félbe vágva, apró csillagtököt, kis dinnyét. Ha benne marad a lében hetekig akkor lesz valamilyen baja?
Ha ki kell szedni, akkor lé nélkül a hűtőben, műanyag dobozban tartandó?
(Mázas cserép edényem van és a pincébe raktam le.)
Visszatérve a csillagtökre : Volt amelyik egy kicsit nagyobb volt, de azért egyben raktam a lébe. Szoktátok esetleg elvágni több részre a nagyobb belevalókat?
Válaszotokat előre is köszönöm! :))