Miért romlott meg a vödrös savanyúságom? (tudásbázis)
Tartósítóval az O.kerrel tettem el úgy, ahogy az útmutató írta,barack lekvárt is főztem,annak semmi baja.
Többet biztos nem kísérletezek!:) Megy a fagyasztóba és apránként főzök belőle kompótot:)
Hogyan készítetted ? hátha jobban látja valaki , mi nem volt jó ? Régebben raktam el , nem romlott meg sose , csak a cseresznyének nem volt olyan jó kis íze , mint pl a meggynek . Én üvegestöl főztem fel , vagyis dunsztoltam ki őket , mert a cseresznye amúgy is gyorsan megrepedt főzéskor , 1 ü-re 3 e.k. cukrot tettem , forró vízzel feltöltöttem , 1 pötty szalicilt bele , rá a csavar , aztán fazékba kidunsztolva , ha keveset készítettem , abba hagytam kihűlni , a fazékba , amibe kidunsztoltam az aljára rácsot raktam , h ne érintkezzen az üveg közvetlenül a fazék aljával .
Tudom,hogy offolok,bocs is ezért,csak nem akarok ezért fórumot nyitni.Nekem 45 üveg cseresznyém forrt fel,nem látszik rajtuk semmi,gyönyörűek az üvegben,viszont,ehetetlen.Ugyan mitől?
Még 2010-ben nekem is romlottak az uborkáim az üvegben, erre egy cukker idősebb kollegina, hogy ő leviszi a pincébe, ott sose romlik meg semmi. :)
Pár hét múlva mondja, az összes vödrös uborkája felforrt. :D
Nesze neked pince! :D
..ez így van.
Uborka savanyúságomból 2 üveg felforrt, szó szerint pezsgett. Míg a többinek semmi baja. Minden üvegbe u.az a lé ment.
Sajnos bosszúság :(
Minknállunk aszongyák: borkűsavat :)
Az uborka mindig kétesélyes.
Ha egy picit is rossz van benne, sanyi az egésznek.
Csak most jutottam ide,de látom,10 %-os ecetet és szalicilt használtál.
20 %-os ecetet kellene használni,és borként.
Igen, volt. Megpuhultak, rossz ízük lett, kidobtam. Direkt ezért termesztettem...
10 %-os ecet, és szalicil.
Sziasztok! Itt a neten néztem ki egy bevált receptet, amihez csupa jó véleményt írtak. Gramm pontossággal mértem ki mindent, betartottam az alapos tísztítást, "fémmel nem nyúlok bele"-szabályt, mindent, amit leírtak. Kb.1 hónapig ettük, nagyon finom lett, aztán egyik napról a másikra megfölösödött, megforrt. Mi lehet az oka? Egyet nem tudok egyértelműen, azt, hogy le kell-e zárni, vagy csak lazán rátenni a fedelet.
Sokmindentől függ,főleg attól,milyen arányban használtál ecetet,és hány százalékosat? Mivel tartósítottad?
Miért romlott meg a vödrös savanyúságom?
További ajánlott fórumok: