Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért romlott meg a vödrös savanyúságom? fórum

Miért romlott meg a vödrös savanyúságom? (tudásbázis)


14. ec7efbffe4 (válaszként erre: 13. - Forrest2010)
2015. febr. 2. 11:11

Tartósítóval az O.kerrel tettem el úgy, ahogy az útmutató írta,barack lekvárt is főztem,annak semmi baja.


Többet biztos nem kísérletezek!:) Megy a fagyasztóba és apránként főzök belőle kompótot:)

13. forrest2010 (válaszként erre: 12. - Ec7efbffe4)
2015. febr. 2. 10:33
Hogyan készítetted ? hátha jobban látja valaki , mi nem volt jó ? Régebben raktam el , nem romlott meg sose , csak a cseresznyének nem volt olyan jó kis íze , mint pl a meggynek . Én üvegestöl főztem fel , vagyis dunsztoltam ki őket , mert a cseresznye amúgy is gyorsan megrepedt főzéskor , 1 ü-re 3 e.k. cukrot tettem , forró vízzel feltöltöttem , 1 pötty szalicilt bele , rá a csavar , aztán fazékba kidunsztolva , ha keveset készítettem , abba hagytam kihűlni , a fazékba , amibe kidunsztoltam az aljára rácsot raktam , h ne érintkezzen az üveg közvetlenül a fazék aljával .
12. ec7efbffe4 (válaszként erre: 11. - 3d787b167a)
2015. febr. 2. 08:08
Tudom,hogy offolok,bocs is ezért,csak nem akarok ezért fórumot nyitni.Nekem 45 üveg cseresznyém forrt fel,nem látszik rajtuk semmi,gyönyörűek az üvegben,viszont,ehetetlen.Ugyan mitől?
11. 3d787b167a (válaszként erre: 10. - 2cc786c515)
2015. febr. 1. 15:08

Még 2010-ben nekem is romlottak az uborkáim az üvegben, erre egy cukker idősebb kollegina, hogy ő leviszi a pincébe, ott sose romlik meg semmi. :)


Pár hét múlva mondja, az összes vödrös uborkája felforrt. :D

Nesze neked pince! :D

10. 2cc786c515 (válaszként erre: 8. - 3d787b167a)
2015. febr. 1. 15:03

..ez így van.

Uborka savanyúságomból 2 üveg felforrt, szó szerint pezsgett. Míg a többinek semmi baja. Minden üvegbe u.az a lé ment.


Sajnos bosszúság :(

9. dominós (válaszként erre: 7. - 9c8432d068)
2015. febr. 1. 14:10
Minknállunk aszongyák: borkűsavat :)
8. 3d787b167a (válaszként erre: 6. - Bb439e0ca9)
2014. aug. 17. 14:09

Az uborka mindig kétesélyes.

Ha egy picit is rossz van benne, sanyi az egésznek.

7. 9c8432d068 (válaszként erre: 4. - Bb439e0ca9)
2014. aug. 17. 13:53

Csak most jutottam ide,de látom,10 %-os ecetet és szalicilt használtál.

20 %-os ecetet kellene használni,és borként.

2014. aug. 12. 10:09
Igen, volt. Megpuhultak, rossz ízük lett, kidobtam. Direkt ezért termesztettem...
2014. aug. 12. 08:37
Uborka van benne?
4. bb439e0ca9 (válaszként erre: 2. - 9c8432d068)
2014. aug. 12. 08:00
10 %-os ecet, és szalicil.
2014. aug. 12. 08:00
Sziasztok! Itt a neten néztem ki egy bevált receptet, amihez csupa jó véleményt írtak. Gramm pontossággal mértem ki mindent, betartottam az alapos tísztítást, "fémmel nem nyúlok bele"-szabályt, mindent, amit leírtak. Kb.1 hónapig ettük, nagyon finom lett, aztán egyik napról a másikra megfölösödött, megforrt. Mi lehet az oka? Egyet nem tudok egyértelműen, azt, hogy le kell-e zárni, vagy csak lazán rátenni a fedelet.
2014. aug. 12. 07:59
Sokmindentől függ,főleg attól,milyen arányban használtál ecetet,és hány százalékosat? Mivel tartósítottad?
2014. aug. 12. 07:56
Miért romlott meg a vödrös savanyúságom?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook