Vödrös savanyúság (beszélgetés)
Ezek között nem találtam meg.
Ha azt írják fél liter ecet, az tuti nem az, mert ott egy liter kellett, ha azt írják két babérlevél, az megint nem az, mert több kellett.
A pontos adatokat nem tudom, de mivel évekig ezt a savanyút készítettem, tudom, hogy mit nem.
Emlékszem, hogy a kecskeméti konzervgyárban volt gyakornok az unokatesóm és onnan hozta a recit. És emlékszem, hogy a koriandert (abból is egy egész tasak kellett) kihagytam, mert a savanyúságba téve kitettem tőle a taccsot.
Csak az a baj, hogy a többire nem emlékszem, unokatesóm meg már több éve külföldön van, nem tud segíteni.
Valamikor, még a gyerekek előtt sok savanyúságot tettem el. Vödörbe bekavartam az alapot és fokozatosan raktam bele az uborkát, paprikát, zöld paradicsomot, összevágott csalamádénak valót.
Sok ilyen vödör savanyúnk volt telente, de nem tudom a receptet. Arra határozottan emlékszem, hogy egy adagnyit (mármint amit írt a reci) három nagy vödörbe tettem. Emlékszem a liter ecetre, a 15 vagy 20 liter vízre, és hogy mindenből egy egész csomaggal kellett: mustármag, koriander, babérlevél stb.
De a pontos receptet nem találom. Nagyon finom volt a savanyúság.
Egyetlen konkrétumra emlékszem, csak fakanállal lehetett a savanyúsághoz nyúlni, vagy a savanyúlét keverni, mert a fémes evőeszköz rontott a tartósságon.
Tudja valaki ezt a receptet?
További ajánlott fórumok:
- Lassan indul a befőzési szezon. Szoktál eltenni gyümölcsöt, savanyúságot.?
- Miért nem sikerül soha a hordós savanyúságom?
- Vödrös savanyúság.....
- Vecsési vegyes vágott savanyúság ti szeretitek?
- Miért romlott meg a vödrös savanyúságom?
- A vödrös savanyúságból 2 hét múlva ki kell szedni a dolgokat vagy maradhat benne sokáig?