A tavaszi/nyári szezon elején mennyire újítod fel ruhatáradat, és hová teszed a régebbi megunt ruhadarabokat? (beszélgetés)
Nekem legtöbbször nincs is nagyon időm kirakatot nézegetni ezért ha valamiért elmegyek a kedvenc boltjaim környékén, beugrom és kérek egy katalógust. Azt otthon, nyugodt körülmények között megnézem, nincs sietség, nem kérdés, hogy van-e méret csak megnézem és variálok. Általában így első körben mindig kiválasztok 5-6 dolgot amit, ha a boltban lettem volna, a régi szokásaimhoz híven lehet, hogy meg is vettem volna.
Így viszont csak kiválasztom őket és ha van ár, akkor azt is felírom, hogy mennyi ideig kellene gyűjtenem, esetleg ebben a hónapban már szeretnék-e valami mást ami fontosabb, mittudomén más velem kapcsolatos dolgot. És beosztom, hogy oké, esetleg jövő hónapban, vagy kiárusításkor stb. hagyok magamnak időt. Kivágom az 5-6 képet és beragasztom a költségvetésfüzetembe. Nagyon vizuális típus vagyok, nekem kell az ilyen, hogy ha már cél, lássam, hogy mi:)
Eltelik egy hét, és máris kihúztam 1-et, vagy 2-őt a felragasztott képekből, mert ezalatt rájöttem, hogy van már egy hasonlóm (vagy több!), és így tovább, 1 hónapot minden tud várni, rendszerint 1 hónap elteltével marad az 5-ből 1, erről tudom, hogy csak ez tetszett igazán, és ez fontosabb a többinél, szóval, ha akarnám meg is vehetném, következik a dátum, mert ugye elmegyek, fel is próbálom stb. Szóval úgy indulok már el, hogy tudom, hogy ezt megveszem, ha jól áll. Ha nem áll jól, vagy kényelmetlen akkor kösz szépen, de így is legalább felpróbáltam, szóval tudom, hogy mit veszítek vele, vagy hogy semmit sem veszítek vele, ha nem veszem meg.
Tudom, ez olyan erőltetettnek hangzik, de tulajdonképpen hány és hány olyan cucca van az embereknek amit utál, csak úgy megvett, még mindig jobb az én tervezgetésem, meg ragasztgatásom, mint az, hogy utána meg azon törjem a fejem, hogy mennyi pénzt bactam el valamire, ami ráadásul nem okoz örömet, mert kényelmetlen, vagy én nem érzem jól magam benne (túl nagy kivágás, valahol szorít, valahol bő)
Nekem nincs pénzem minden évben új ruhákat vásárolni, de nem is értem miért kellene évente a ruhatáramat lecserélni.
Egyébként amire már nincs szükségem, és még jó állapotú, az megy a Karitászhoz.
Szoktam venni 1-2 új darabot, de ez nem azt jelenti hogy a tavalyit már fel sem veszem...
Ami nagyon nem kell, továbbadom anyukámnak vagy rászoruló ismerősnek.
De olyan ruhadarab is van, ami évek óta a szekrényben áll, de valami miatt kötődöm hozzá, nincs szívem kidobni.
Huu, pont ezeket vegkepp eladnam, meg ha nagyon olcson kell eladnod, akkor is, mert ha nem is kenyelmes, nem is szereted mar, teljesen felesleges az eletedben, engedd el!:)))
Amit nyersz rajta, hogy utana soha tobbet nem fogsz mar impulzusbol shoppingolni, mert tanulsz ebbol az esetbol, egyszeruen tobbet ndm fognak izgatni a kirakatok, elhiszed?:)
:)))))
Ellenkezoleg! A trendi azt is jelenti, hogy kepes valaki olyan cuccot kivalasztani 50 masik kozul ami meg 5-10 ev mulva is divatos lesz.
Persze, gondolom, teged ez a szempont sem vezerel de onmagaban az, hogy vki felvesz 5 evvel ezelotti cuccot, meg nem jelenti azt, hogy nem trendi.
Egyik ismerosom francia es megvan neki az a dzseki ami osszesen 3 peldanyban letezik (1 madonnae, amit egy filmjeben hordott, 1 a divattervezoje es 1 az ismerosome), es hiaba tobb mint 20 evvel ezelotti holmirol van szo, az egy muremek es ha meglatjak rajta, kabe leborulnak a laba nyoman....:)))))
Sot, most megint divat a szegecs is ha mar itt tartunk!
Én nem is értem, hogy miért kellene minden szezonban felújítani a ruhatárat teljesen...
Nekem van olyan pulcsim, amit 84-ben vettem 150 Ft-ért és még mindig nagyon szép és divatos is. Senki nem hiszi el, hogy mikor vettem.
Persze én mindig úgy veszek valamit, hogy az ne csak egy szezonra legyen divatos. Van olyan, hogy évekig nem veszek fel valamit, aztán ismét kedvenc lesz x ideig.
Én is így vagyok vele!
Van egy stílusom, ahhoz veszek ruhát, amikor épp megtehetem és sokáig hordom, hisz szeretem.
Ráadásul a divat néha annyire ronda, hogy jól jön az a régi, szeretett darab.
Ja és 80-ban turiból és ebay-ről öltözöm, mert azok a ruhák "tartósak".
Mostanság pedig adom el őket sorban és tényleg csak a legkedvesebbeket tartom meg. 27. évemre elértem azt, hogy nem érdekel a mennyiség. Végre! :)
Lehet, hogy csúnyán fogtok rám nézni, de én bizony felveszem azokat a ruhákat is amit tavaly, tavalyelőtt, vagy esetleg 5 éve hordtam.
Ugye mennyire nem vagyok trendi.
Bárcsak én is teljesen fel tudnám újítani. :) Ez szerintem sok nő álma... :) De ebből a fizetésből, amit kapok.. képtelenség.
Én mindig figyelem az akciókat. Csak azt veszem meg, amit tényleg ki tudok használni. Volt, hogy turikból is szereztem be egyedi darabokat. Valamint vaterázni is szoktam.
Vaterán próbálkoztam az eladással is. Viszont nekem nagy macera volt, és hasznot nagyon nem hozott, mivel a vatera fizetős oldal.
Most az a terv, hogy keresztanyámmal összefogva májusban csinálnánk garázsvásárt. Persze nem biztos, hogy az is elsőre menne, de hátha. Ott a még jó állapotban lévő, vagy alighasznált megunt ruháinkat adnánk el. Neki gyerekruha is rengeteg van.
Örülnék, ha egy kis pénz bejönne. Persze még meg is kell hirdetni.
További ajánlott fórumok:
- Mi az a ruhadarab, amit semmiképp nem lennél hajlandó felvenni?
- Melyik/milyen ruhadarab az? amire már régóta vágysz de nem lelsz rá vagy nehezen tudod beszerezni?
- Milyen fehérítési módszerek vannak, amikkel tényleg fehéren tartható 1-1 ruhadarab?
- Dohos ruhadarabok áporodott szagát hogyan lehet megszüntetni?
- Hímeznél magadnak kalocsai mintás ruhadarabot kézzel?
- Hajszínváltás után, mi lett a ruhatáraddal?