Dohos ruhadarabok áporodott szagát hogyan lehet megszüntetni? (tudásbázis)
Kedves mindenki, akit erdekel!
Kicsit keson valaszolok, mert tovabb tartott a teszteles :)
Egy mosas utan ugyan jobb lett a helyzet, de meg mindig erezni lehetett a szagot. De legalabb csudaszep feherek lettek a ruhak :D
Parszor kimostam igy (normal mosas + szodabikarbonas mosas) - ja, nem ecetet, hanem citromsavat tettem a dobba, de a hatas lenyegeben ugyanaz.
Sosem lett tokeletes az eredmeny, mignem legutobb hirtelen felindulasbol be nem allitottam 95 fokra a mosast. No, es ez utan vegre eltunt a szag :)
Tehat, tapasztalataim szerint a hatekony modszer:
Sima mosas (nalam 60°C),
majd ugyanezen a programon a silva-fele 10 ek szodabikarbona + 10 ek citromsav (vagy 1 L ecet),
majd vegul fozoprogram 95 fokon.
...es igy vegre minden normalis tiszta ruha-szagu lett, ahogy az illik :)
Nagyon szepen koszonom mindenkinek a segitseget! Lenyeg, hogy sikeresen megusztam a kukat ;)
Koszonom, azt hiszem, ezzel kezdem, mert a legkevesebb extra idot igenylo modszer :) Ecettel vizkoteleniteni szoktam amugy, amikor tarkat mosok (azok nem dohosak :D).
Pont ma mostam, ugyhogy majd 3 nap mulva lesz eredmeny ;)
A legjobb, 100 %-ban bevált módszer:
Mosd ki a ruhát a szokásod szerinti mosószerrel a megfelelő programmal, amin szoktad. Ha lejárt a gép, a ruhát ne vedd ki. Ezután indítsd újra a gépet ugyanazon a programon, de most ne tegyél bele mosószert, csak 10 evőkanál szódabikarbónát és 1 liter 10%-os ecetet. Ez pezsegni fog a gépben egy rövid ideig, majd abbamarad. /Ez nem árt a gépnek, csak használ, leszedi a vízkövet, 4 havonta így szoktam vízkőtleníteni a gépet, más vízlágyítót soha nem használok. /Ha lejár a gép, akkor teljesen megszűnik a ruha dohos szaga, jó illatú lesz, és az ecettől szép, élénk színűek lesznek a ruhák, nem lesz ecetszagú.
ezt azért ne!
Mindezek után keressél egy varázspálcás embert , aki kiméri, hogy a kert melyik szegletében álljon a ruhaszárító , hogy jó energiával töltődjön fel.
:)
:D
No, asszem a kovetkezo terapia majdcsak bevalik:
Berakom a cuccost a fagyasztoba egy napra, majd atfozom szodabikarbonas vizben, es ezek utan kirakom a... mar majdnem azt irtam, napra - szoval levegozni. Ha ez sem segit, feladom :D
veszíteni valód nincs, tedd a fagyasztóba , ott a baciknak befagy a fenekük.
hátha...
A szódabikarbónát hűtőgép szagtalanítására is ajánlják - lehet, hogy doh ellen is használna.
A 95 fokos mosóprogram sem mulasztja el a szagot?
Több nap is kell a szabadban.
Persze előtte azért mosd ki.
Kint hagyni levegőzni, az eső sem árt neki.
A penészspórák a szabad levegőn eltűnnek.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Mi az a ruhadarab, amit semmiképp nem lennél hajlandó felvenni?
- Melyik/milyen ruhadarab az? amire már régóta vágysz de nem lelsz rá vagy nehezen tudod beszerezni?
- Miért penészesednek sűrűn a falak? Van valami tipp a megszüntetésre?
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Mivel lehetne megszüntetni a ruhákból a szekrény szagát?