A kenyér ami nem hizlal - 2 (beszélgetés)
Finom a kenyér, aminek receptjét feltetted.
Köszönöm!
Helyesen:
ÉS TUDOD, HOGY MI VAN BENNE!!!
Elnézést.
Kiszámoltam ennek a kenyérnek a pontos bekerülési költségét.
---
A leírt recept szerint elkészített kenyér 60 dkg-ja: 320.- Ft, azaz 540.- Ft/kg
Ugyanez szezámmag nélkül: 250.- Ft/60 dkg, azaz 420.- Ft/kg.
ÉS TUDOD? HOGY MI VAN BENNE!!!
Ez azért nem elhanyagolható szempont.
Mikor gyógyít egy étel?
- Ha a bevitt összetevőket "örömmel" fogadja a szervezet, azaz jól emészthető, értékes tápanyagokat tartalmaz.
- Minimális benne a kiválasztandó méreg anyag.
- Az állaga "megtornáztatja" a renyhe beleket.
- Nem löki fel az inzulin termelést a hasnyálmirigyben.
- Ízletes, örömmel fogyasztjuk.
------
- Gondolati előny: ha tudod, hogy ilyet eszel. :)
Azért nyitottam ezt a második fórumot erre, mert az első elkalandozott.
Semmi gond.Járja az útját.
Ez a "kettes" legyen tényleg a kenyéré!
A GYÓGYÍTÓ kenyéré.
----
Kicsit többet írok most, hogy mi a "buli" ebben a kenyérben az emésztés szemszögéből, azaz miért "működik" úgy, ahogy.
1) Több ideig rágod a benne lévő magok miatt, a megnyúlt rágási idő az éhség központnak azt üzeni, mintha egy fehér kenyérből már 3 falatot megettél volna.
2) Az emésztési, gyomortraktusi felszívódása több, mint a duplája, így az inzulinválaszt a pankreasztól sokkal később váltja ki.
3) Fentiek miatt ebből kb. 2x kevesebbet eszel abszolút értékben , mint a fehér kenyérből, azaz a szénhidrát bevitel kb. a fele.
4) A benne lévő rostok miatt szintén kb. duplájára emeli a bél perisztaltika munkáját a továbbításhoz, azaz több energia kell az emésztéséhez.
5) Szintén a benne lévő sok-sok rost miatt valóban mondhatjuk, hogy a bélfalakat "lesikálja".
6) A benne lévő búzakorpa a vastagbélben sok toxikus anyagot szív fel, így az egyéb ételekkel bekerült kiürítendő méreganyagok jó részét is magával viszi.
Rengeteg biobolt van Budapesten.
Ha vidéken élsz, akkor a legközelebbi városban is megtalálod.
Csak keress rá a neten!
Hello mindenki!
Elkészült a mai, rendszeres vasárnap délutáni kenyér is.
Képek feltöltve.
Láttok ott olyan képet, hogy a kenyér alján két lyuk van, és nem a kenyérsütő gép lapátjai vannak benne.
Ezt én találtam ki.
Amikor a gép utoljára kever és leáll, akkor a tésztát kiveszem a gépből, a tengelyekre ráteszek sütőpapírból kivágott kb. 5x5 cm-es négyzeteket (ezt is lefényképeztem) és a tésztát kézzel kicsit megformázva visszateszem a gépbe. Így a keverőlapátok nem szakítanak ki nagy részt a kenyér aljából.
Szerintem most már minden infotok megvan a mindennapi betevőhöz.:)
Egyébként a témához szeretném hozzáfűzni.
A kenyér nem azért hízlal, mert kenyér, hanem azért, amiből készül.
Tehát ha olyan alapanyagokból készül, amelyekből a szervezet nem tud elraktározható ch-t kivonni, akkor talán (ahogyan VersEmber is írta) nyugodtan lehet belőle naponta eszegetni, mértékkel, módjával.
OK,
Jó ötlet, köszi.:)
Ha nem haragszol, ide rakom azt a bizonyos 8. pont szerinti receptet, talán itt már nem kanyarodik el a téma, az eredeti céljától. :))
"Száraz anyag összetevők:
60 g búzakorpa
40 g lenmag
40 g tisztított napraforgó mag
40 g búzasikér
40 g szezámmag
20 g búzacsíra
10 g só
150 g finomliszt
A folyadék keverék a következő.
200 g víz + 25 g élesztő + 20 g cukor
------
A fentieket beleteszem egy kenyérsütő gépbe és a "teljes kiőrlésű kenyér", vagy hasonló programot beállítva kb. 3 óra alatt kész a kenyér.
Az előkészítése nem több, mint 5 perc.
Mi van, ha nincs kenyérsütő gép?
Semmi, ez a recept működik akkor is, ha sütőben készíted, de akkor sokkal több idő"
Várd ki a végét!
Tudod.
A végén csattan az ostor...:)
Sziasztok.
A kenyér ami nem hizlal - de táplál fórumon megtaláljátok a 8. hozzászólásban a receptet.
Azért kellett ez a kettes, mert az egyes elszaladt.
Elnézést kérek a nevükben is.
További ajánlott fórumok:
- A kenyér, ami nem hizlal - de táplál
- Szerintetek igaz, vagy tévhit az, hogy ha egy sima kenyeret pirítósként esszük, akkor nem annyira hízlal mintha simán a kenyeret ennénk?
- Ha elhagyom a kenyeret, ami nagyon hizlal akkor, hogy lakok jól, mitől lesz jóllakott érzetem? Mert a zöldségtől biztos nem, ugye?
- Ha sima fehér kenyeret megpirítok pirítósnak, és light margarinnal meg hagymával megeszem, az hízlal?
- A fekete kenyer ugyanugy hizlal mint a feher?
- Igaz az, hogy a pirítóskenyér kevésbé hizlal, mint a rendes kenyér?