A fekete kenyer ugyanugy hizlal mint a feher? (tudásbázis)
Minden hízlal amit lenyelsz.(vicc volt)
Irigyellek, mert voltam még 1981-ben és azután is kint nálatok és imádtam. Sajnos nem tudtam annyit hozni, hogy még most is azt ehessem. A másik ami isteni nálatok a gorsica, biztos nem jól irtam, de ez egy kis üveges csípős mustár. Na azért ölni tudnék. Annyira finom. Volt ez por alakban is, itthon még sokáig csináltunk belőle. Na és a kvasz, és a nem tudom hogy hívják de utcán árulták, kelt tészta félében hús, ja és a palacsintába töltött kaviár a kongresszusi központban egy pohár peszgővel. Nem sorolom, isteniek voltak és nagyon jól éreztem magam. Lvov meg olyan gyönyörű város, azoka széles utcák, és nagyon hangulatos esküvői kocsik, babákkal, pezsgős üveggel szalagokkal díszitve. Most vége a nosztalgiának. Szép napot. Remélem még visszajösz a fórumra.
Ki beszélt itt arról, hogy többet viszel be a szervezetedbe, mint amennyit felhasznál?
Az állagából lehet azért érezni/látni, hogy miből készült.
Pl. ezeknél még azt is lehet tudni, hogy miből mennyi van bennük.
[link]
Ne mondd már, hogy nem hízlal! Ha hosszú távon több tápanyagot viszel be a szervezetedbe, mint amennyit felhasználsz, akkor raktároz, mégpedig háj formájában. Akkor is, ha teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret eszel, akkor is.
Az más kérdés, hogy azonos mennyiségben a teljeskiőrlésű gabonából készült kenyér egészségesebb, mint a fehér.
Attól nem hízlal, hogy a fehér kenyérrel ellentétben sok benne a fel nem szívódó szénhidrát. A fehér kenyér már teljesen értéketelen, ún. egyszerű finomított szénhidrátot tartalmaz, ami hízlal és gyorsan szívódik fel, amitől gyorsan emelkedik meg a vércukor.
A teljes kiőrlésű kenyér nem hízlal és nagyon egészséges. Az pedig, hogy valóban teljes gabonából készült, vagy szinezett egyszerűen meg tudod állapítani a súlyából vagy a tészta sűrűségéből.
Szerintem ugyanannyira hizlal mint a fehér kenyér, - hiszen csupa szénhidrát, akkor mitől ne hizlalna - de sokkal egészségesebb. Persze mostanában egyre többet olvasni és hallani arról, hogy szinezik a kenyértésztát. A fehérből barna kenyér lesz :-(((
Nem annyira hizlal,mint a fehér kenyér,és egészségesebb is.
Ukrajnabol irok es nalunk meg lehet venni eredeti fekete kenyeret.Nem tudom milyen gabonalisztbol keszitik,de nagyon finom.Foleg ami meg kemenymaggal is van izesitve.Isteni!!!!
A Jóisten az embert mindenevőnek teremtette, tehát kenyeret is ennünk kell. Milyen az a fekete kenyér? Gondolom itt a sötét színűre gondol aki kérdezi. A sötét színű kenyerekkel az a probléma, hogy minél sötétebb, annál több a festék benne, az íze pedig szörnyű. Az a kenyér jó, ami többféle rostos lisztből készül. Lehet, hogy nem is annyira sötét színű, viszont rendgeteg rosttal. Ha megfigyeljük a sötét színű kenyeret, a vágásnál látható, hogy tarka, tehát a festék anyag nincs rendesen elkeverve. Általában cikóriával szinezik a lisztet, ami nem káros, de nem is rostos.
Hát igen,én is nehezen bírom.
Néha azért a friss ropogós kenyér héjából lopok egy picit.Sz*r kenyér nélkül.
Egy hetig birtam kenyer nelkul tovabb nem.Inkabb a kilok.
A kenyér-hízlal.
Teljesen minden,milyen a színe.
Ha fogyózom,egyáltalán nem eszem kenyeret.
Még "NORBI" kenyeret sem.
Értem, bocs, de nem volt kitalálható.
Szerintem inkább azt edd, mint a fehér kenyeret, van, aki csak ennyit tett meg, és fogyott x kg-t. Inkább barna, mint fehér.
Kerdes volt?Mivel,hogy nagyon kenyer szereto vagyok,de viszont fogynom is kenne.Kenyer nelkul nehezen tudok meglenni.
Talán azért nem hízlal annyira, mert nem eszel belőle olyan sokat. Mivel sokkal laktatóbb, mint a fehér kenyér a sűrűsége miatt.
Ezt nem egészen értem.
A "fekete" kenyér az igazán rostokban gazdag, és teleljes kiőrlésű cuccokból készül.
az teljesen mindegy hogy kék zöld sárga fehér vagy barna ha nem teljes kiőrlésű lisztből készül!!!
A kalóriatartalma kb. ugyanannyi, mégsem egészen ugyanúgy hízlal, mert a rostok nagyobb része (vagy egésze?) végül felszívódás nélkül távozik, ezért gondolom, ez a része enegrgiát sem szolgáltat. És persze tényleg több tápanyagot is tartalmaz a teljes őrlésű kenyér. (Ami kakaótól vagy karamelltől fekete, az persze nem:):):)
Gondolom a teljes kiőrlésűre gondolt. De ki tudja. Hogy jön ez a tudásbázisba?
Nem is értem az 1.) hsz-t. Tényleg, most kérdezel vagy mit csinálsz? Már bocs!
Ez most kérdés, vagy állítás, esetleg felszólítás?
Senki nem mondta, hogy a "fekete" kenyér nem hizlal. DE: sokkal egészségesebb! Nem emeli meg olyan hirtelen a vércukrot, a rostok miatt könnyít az emésztést, satöbbi, satöbbi.
A fekete kenyer ugyan ugy hizlal mint a feher!!!
További ajánlott fórumok:
- Szavaidban "ke" - Pl: kenyér, fekete, csirke
- A kenyér, ami nem hizlal - de táplál
- Szerintetek igaz, vagy tévhit az, hogy ha egy sima kenyeret pirítósként esszük, akkor nem annyira hízlal mintha simán a kenyeret ennénk?
- Ha elhagyom a kenyeret, ami nagyon hizlal akkor, hogy lakok jól, mitől lesz jóllakott érzetem? Mert a zöldségtől biztos nem, ugye?
- Ha sima fehér kenyeret megpirítok pirítósnak, és light margarinnal meg hagymával megeszem, az hízlal?
- A kifli vagy a barna kenyér hizlal jobban?