Szerintetek igaz, vagy tévhit az, hogy ha egy sima kenyeret pirítósként esszük, akkor nem annyira hízlal mintha simán a kenyeret ennénk? (tudásbázis)
Rendszeres pirítós fogyasztó vagyok.
65 kg/170cm
Ez normál súly!Nem?
Bakonyi barna 245 cal, szénh. 50,6 gr zsir 0,8 gr
Magvas kenyér 246 cal " 38,6 gr " 5,5 gr
Graham 265 cal " 54,0 gr " 1,0 gr
Lenmagos 258 cal " 48,0 gr " 2,5 gr
Fehérkenyér 260 cal szénhidrát 53 gr zsir 1,0 gr
Félbarna 240 cal " 46 gr " 1,0 gr
Korpás keny.231 cal " 27 gr " 3,0 gr
Fehérjeszeg.236 cal " 51,6 gr " 2,0 gr
Kétszersült 400 cal " 74 gr " 5,0 gr
Rozskenyér 240 cal " 48 gr " 1,0 gr
Zsúrkenyér 289 cal " 55 gr " 4,0 gr
100 gramm -ra értendő
Köszönöm, muszáj tájékozottnak lennem:-)
Általában pirítóst eszem (főképp akkor, ha sajtot akarok ráolvasztani), bár vannak olyan kenyerek, amik pirítatlanul kifejezetten finomak.
A szénhidráttartalma (és az energiatartalma) minimálisan csökken a pirítás hatására, mert a keményítő lebomlása során keletkező szőlőcukor és egyes aminosavak (az aminosavak építik föl a fehérjéket) reakcióba (ún. Maillard-féle barnulási reakció) lépnek egymással, amelynek során olyan vegyületek keletkeznek, melyek nem szívódnak föl, így energiát sem adnak.
Ezek mennyisége azonban nem jelentős, talán max. 1-2 g/100 g (azaz 4-8 kcal) pirítatlan kenyér lehet, ami elenyésző a pirítatlan kenyér energiatartalmához (~ 240 kcal/100 g) viszonyítva.
Ez valóban egy hülye tévhit.
Gondolkodjunk kicsit.
Ugyan mitől lenne kevesebb a kalóriatartalma,ha megpirul?
Eselteg laktatóbb lehet-és kevesebbel is jól lakunk.
Mert,mire elropogttatjuk-az is idő.
Csak kissé filoztam rajta-nálam így működik:)
Szerintem a kétszersült nem sima fehér kenyérből készül. Én kint vagyok Németországban, de nem tudok németül. Valaki aki mostanában venni akar kétszersültet, olvassa már el az összetevőket, hogy miből is készül? :-)
És a Ceres diétás kenyerek kevésbé hízlalóak mint a sima fehér kenyér? Gondolom igen! Azokat is szeretem! :-)
Hát én holnap fejezem be a káposztaleves fogyókúrát, sikeresen. Leadtam valamennyit, de kilóban nem tudom mennyit, de látszik, ez a lényeg! :-)
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert miután sikeresen lefogytam most, ezért szeretnék egészségesebben enni. És én szeretem a kenyeret. :-) De el tudom hagyni úgy, hogy nem minden nap eszem meg, és nem kilószámra. :-P
Akkor én megcáfolom ezeket az írásokat !:)
Minden fogyókúrában benne van, hogy a kétszersült ami = a pirított kenyérrel fogyasztható. Igaz semmi nem kerül ki belőle, de kétszer sül és így mégis valamitől másabb lesz. Holnap megkérdem a kolléganőmet, mert Ő nagyon érti ezt a témát:)
Addig is kitarást!:)
További ajánlott fórumok:
- Ha a macska mindig a talpára esik, a vajas kenyér pedig a vajas részére, akkor, ha a cica hátára kötök egy kenyeret hova fog esni?
- Süssünk kenyeret otthon!
- Ti mennyiért veszitek a kenyeret?
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Hogy tudjátok megállni hogy ne egyetek kenyeret, sütit? Ha ezeket elhagyom az már fél siker a diétában.
- Igaz az, hogy a pirítóskenyér kevésbé hizlal, mint a rendes kenyér?