Süssünk kenyeret otthon! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Süssünk kenyeret otthon!
Mi is itthon sütjük a kenyeret, teljes kiőrlésű- és sima liszt keverékéből, isteni puha és omlós, nem olyan ízetlen vacak, mint a bolti kenyér.
Én cserépedényben sütöm, a neten láttam, az megszívja magát vízzel és nem kell külön vizet betenni egy edényben, hogy gőzben süljön meg.
És igen, 3-4 nap múlva is puha marad :) Mondjuk, nem igazán szokott addig kitartani :D
Évek óta sütöm a kenyerünket, állagra, mondhatom mint a bolti, jénaiban 3-4 nap múlva is puha, nem morzsálódik!
Este gyors kovászt készítek, friss élesztővel, reggelre felbubisodik-össze is esik, ekkor bedagaszt (most már géppel) az üstbe hagyom duplára, "FONTOS" 1,5 óra kelni, (alja bubis legyen, akkor kelt meg)20C konyhában! kétszer hajtogatom 60 percenként, majd újabb 60p után formázom, utókelesztés, FONTOS! amibe sül, két óra, vagy amíg nem "lötyög, ha megrázom a tepsit! Gőzös sütő, a fontosaktól, lesz olyan állagú, pihe-puha foszlós, össze nyomjuk, vissza ugrik, mint a bolti, de ez adalékok nélkül! (általában 5 óra készítés)
Szia! Én az alábbi receptet szoktam sütni, elég gyakran mert a férjem nagyon szereti.
Hozzávalók:
2,5 dl tej
2 tojássárgája
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
50 dkg liszt
1 csipet só
1 csomag szárított élesztő
Tölteléknek:
1 üveg sárgabarack lekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kenyérsütő gépbe tesszük és bedagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. (Vagy a megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. Kb. 8 x 8 cm nagyságúra.
Minden négyzet közepébe egy teáskanálnyi sütés álló lekvárt teszünk, majd a tésztát felcsavarjuk, a végeit összenyomkodjuk.
A buktákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olvasztott vajjal megkenjük, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd barnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Szia, nincs véletlenül egy tuti bukta recepted.
Én nem kedvelem, de Édesapám enne s még nem sütöttem soha. Kellene egy fix biztos recept, mint a kenyér. Nem szeretnék kisérletezni. Nem nagy adag, csak kb 10-12 db-os. Előre is köszönöm neked vagy bárkinek a hozzám való kedvességét.
A langalló más néven kenyérlángos, a vásárokban biztosan láttál már méreg drágán árulják.
Kenyértésztából szoktam készíteni. Amikor megkel a tészta kiveszem a gépből és egy kiolajozott tepsibe simítom - mint a pizzát - és megsütöm. Nem annyira ropogósra mint a kenyeret csak szép rózsaszínűre. Amikor megsült a tetejét megkenem ízesített tejföllel (fokhagyma, pici só és bors), erre szórok sonkát, kolbászt, új hagymát vagy ami éppen az eszembe jut. Melegen fogyasztjuk.
További ajánlott fórumok:
- Ha a macska mindig a talpára esik, a vajas kenyér pedig a vajas részére, akkor, ha a cica hátára kötök egy kenyeret hova fog esni?
- Ti mennyiért veszitek a kenyeret?
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Hogyan süssünk sütőben kenyeret
- Aki szokott otthon zsemlét, kenyeret sütni kenyérsütőgép nélkül!
- Aki szokott otthon kenyeret/zsömlét sütni...