Fogyókúra szempontjából teljesen mindegy, hogy egy szelet barna kenyeret eszel-e meg /100 kalória/ vagy egy kiflit /110 kalória/, mert nagyon kevés a kalóriaeltérés köztük... a hangsúly a mértékletességen van, egy szelet, maximum kettő... de nem fél kilóóóóóóóóóóóóóóóóó
Szia,mindenki a barna,vagy a teljes kiőrlésű mellett teszi le a voksát.
Sajnos nagyon kevesen tudják,hogy a teljes kiőrlésű és barna kenyér magas fitát tartalma,megakadályozza a hem kötésű vas felszívódását,így csak nagyon kevés hasznosul a szervezetben.
A fogyókúra alatt fontos lenne a megfelelő vasbitel,amivel elkerülhetőek lennének a mellékhatás,pl hajhullás,körmök töredezése,kollagénhiányos fakó bőr stb..
Úgyhogy én inkább a kiflire szavazok mint az "egészséges" barna kenyérre.
Nem a kalória a fő szempont, hanem a felszívódás módja! A barna jobb! Ha reggelire (ésszerű keretek között) több kalóriát is eszel, nem egy nagy probléma, mintha olyan dolgokat ennél ami gyorsan szívódik fel!
Pont ez a bajom a kenyérrel... kinek mit jelent 1 szelet... a kifli meg kifli, általában nem túl nagy különbséggel:) Egyébként otthon ha mégis a kenyér mellett döntök, lemérem és nem szeletben, hanem "dekában" gondolok a kenyérre :)
A kifli biztosan jobban hízlal, ha fehér lisztből készült, viszont könnyebb figyelni a mennyiségre, a bevitt kalóriára... egyébként 1 db kifli = 140 kcal, a barna kenyér pedig 220 kcal/10 dkg, rozskenyér: 261 kcal/10 dkg azaz 1 szelet (4 dkg=102 kcal)!