A kifli vagy a barna kenyér hizlal jobban? (tudásbázis kérdés)
Szia,mindenki a barna,vagy a teljes kiőrlésű mellett teszi le a voksát.
Sajnos nagyon kevesen tudják,hogy a teljes kiőrlésű és barna kenyér magas fitát tartalma,megakadályozza a hem kötésű vas felszívódását,így csak nagyon kevés hasznosul a szervezetben.
A fogyókúra alatt fontos lenne a megfelelő vasbitel,amivel elkerülhetőek lennének a mellékhatás,pl hajhullás,körmök töredezése,kollagénhiányos fakó bőr stb..
Úgyhogy én inkább a kiflire szavazok mint az "egészséges" barna kenyérre.
áááááááááá
olvass sokat..utána kérdezz :)
A kifli mindenképp egészségtelenebb, ha fehérlisztből van.
Bááár, van ugye olyan barnakenyér is, amibe ételszínezéket raknak (T-ban volt anno kávéval színezett is...), akkor meg egykutya.
A kifli biztosan jobban hízlal, ha fehér lisztből készült, viszont könnyebb figyelni a mennyiségre, a bevitt kalóriára... egyébként 1 db kifli = 140 kcal, a barna kenyér pedig 220 kcal/10 dkg, rozskenyér: 261 kcal/10 dkg azaz 1 szelet (4 dkg=102 kcal)!
Dönts belátásod szerint!
További ajánlott fórumok:
- A kenyér, ami nem hizlal - de táplál
- Mi a véleményetek a gyümölcscukorról?Valaki azt mondja jobban hízlal mint a kristálycukor.Igaz?
- Szerintetek igaz, vagy tévhit az, hogy ha egy sima kenyeret pirítósként esszük, akkor nem annyira hízlal mintha simán a kenyeret ennénk?
- Ha elhagyom a kenyeret, ami nagyon hizlal akkor, hogy lakok jól, mitől lesz jóllakott érzetem? Mert a zöldségtől biztos nem, ugye?
- Ha sima fehér kenyeret megpirítok pirítósnak, és light margarinnal meg hagymával megeszem, az hízlal?
- A kifli vagy a barna kenyér hizlal?