1 éves kisfiam lehet, hogy megnyalta a domestosos kezét, mit tegyek? (tudásbázis)
Kedves Fórumindító!
Azok alapján amiket leírtál, már az előttem szólok is mondták, hogy nem lesz baja.
Abba nem gondoltál bele, hogy egy 1 éves gyerek mindent felszed a földről, megnyalja akár a padlót stb. és domestossal mosol fel(kb. az , hogy belenyúlt a vízbe teljesen mindegy, mert a padlón is az van)? Bőven elég a sima víz+ egy kis folyékony szappan. Hosszú távon a gyereknek sokkal károsabb a sok vegyszer.
Igen, persze, amit én írtam, az abszolút tömény domestos volt, és belekortyolt rendesen...
Nálatok ilyen tuti nem lesz, hiszen alaposan hígítva volt.
Ha baja lenne, szerintem abban jelentkezne, hogy a szája, vagy a nyelés fájna neki.
De ilyen nagy beavatkozásra csak akkor van szükség ha egy az egybe lenyeli a tömény domestost,nem?
Ha valami baja lenne a kisfiamnak már jelentkezett volna,nem? Most épp békésen alszik.
Esetleg a hőjét figyeljem,nehogy láza legyen? Vagy az ebben az esetben nem lehet?
Istn ments hogy beleszóljak, de anno a hugom 1 evesen belenyalt a domestos kupakjaba. Egy hét korhaz, szondaval etették, utana honapokig tejbe áztatott kenyeret evett. Ennyit arról hogy tömenyen sem lesz baja.
A topicnyitónak:
Mindenképpen konzultáljatok dokival. Ez nem játék. Előfordul a legjobb helyeken is, de komolyan kell venni. A hugom se sirt, még csak piros se volt a szája. Valószinű a ti esetetekben nem lesz baj mert annyira híg, és nem is a vizbe nyalt bele, csak max a kezét, de jobb ha a doki nyugtat meg.
Ettől nem vagy rossz anya.
Se felelőtlen, még figyelmetlenségnek se nevezném ezt.
Köszi a válaszokat kedvesek vagytok :)
Azt hittem majd jól lehurrogtok,hogy milyen rossz anya vagyok. Ostorozom is magam azóta rendesen,hogy hogy lehettem ilyen felelőtlen és figyelmetlen.
Nem piros a nyelve amúgy és még csak nem is sírt.
Mennyi domestost teszel a felmosóvízbe? Szerintem nem kell ennyire megijedni... nyelnek a gyerekek ennél durvább dolgokat is néha :)
A tej jó ötlet volt.
Mikor leírtam én is elgondolkoztam és utánnanéztem.
Igazad van.
Szerintem itt nem történt felmaródás mert nem írja a fórumindító hogy sírna a baba.
Ugyan mar , ne ijesztgessetek a topik inditot !!!
Az 1: 1000000000 higitott egy nyelvnyalas ami 0.00000001 ml vegyszer, semmi baja nem lesz!!!
Ha megivott volna egy fel flakonnal, akkor lehetne aggodni !
A domestos lugos, nem savas.
Tomenyen sem lesz baja, csak annyi, hogy lemarja a felso borreteget, ami gyorsan ujra hamosodik.
Ha töményen kerül a nyálkahártyára akkor a sav felmarja.
De ilyen hígításban nem okoz kárt.
Pontosan ezt akartam írni én is.
Ha meg nagy gond lenne nem írogatna itt hanem a sürgősségin lennének.
Még talán kalcium pezsgőtablettát adhatsz neki,egy negyedet.
Az ilyenkor jó szokott lenni.
Oldd fel valamiben,amit inni szokott.
En felhivnam a gyerekorvosunkat!
A tej meg nem bizti hgy jo es elegendo otlet, plane, ha elotte meg nem ivott, az sztem nem elegendo a semlegesiteshez, ugyhgy inkabb hivd fel a dokit!
További ajánlott fórumok:
- Az én vércsoportom B Rh pos. a kisfiamé is az, volt férjemé 0, és azt mondja, hogy nem lehet az övé a gyerek, mit tegyek?
- 21 hónapos kisfiam nem akar főtt ételt enni hónapok óta! Ha tudtok segítsetek, tanácstalan vagyok, mit tegyek?
- Kisfiam tanulási nehézségekkel küzd, diszlexia diszgráphia, mit tegyek ha az iskola nem segít kellőképpen?
- 2 és fél hónapos kisfiam állandóan sír, csak akkor nem ha ölbe van.Mit tegyek?
- Már lassan 9 hónapja nem alszik a kisfiam éjszaka. Mit tegyek?
- 11 hós kisfiam letekerte a kenőcs tetejét és megnyalta!! Ugye nem lehet baja?