1 éves a fiam, mikor adhatok neki majonézt? (tudásbázis)
Hú,hát azért én remélem,hogy még 20 éves kora előtt bekövetkezik a változás!:)
Az a bosszantó,hogy én tényleg mindent megteszek,hogy egészségesen étkezzen,boltból szinte csak alapanyagot veszek,mindent én sütök-főzök itthon.A konzerveket,tasakos porokat,vegetákat messziről elkerülöm.
Mekibe még soha nem volt,szerintem a hamburgert meg sem enné,csak esetleg a sült krumplit.
Viszont az azért megnyugtat,hogy főtt ételt szinte mindent megeszik,lehet az bármilyen főzelék,vagy leves,csak a nyers dolgokkal nincs barátságban.
Mostanában már annyira jutottunk,hogy ha banánt,almát összeturmixolok keksszel vagy babapiskótával,akkor úgy megeszi,és néha belecsempészek más gyümölcsöt is.
Azt hiszem, nem szabad presszionálni ilyenkor a gyereket. Nálunk az öcsém nem volt hajlandó semmilyen zöldséget megenni - anyu azért mindig odakészített egy-két szem paradicsomot, ezt-azt a tányér szélére neki: bár meg nem ette, de látta, hogy van más is, amit mi eszünk például.
Különös módon késői tinédzser - 20 körül - korára megváltoztak az étkezési szokásai, kérte, hiányolta a zöldséget. Ma már szereti őket. Talán néha elég, ha az ember arra odafigyel, hogy mutassa a gyereknek, hogy sok minden ehető dolog van, ami nem a McDonaldsból és nem konzervből jön, hanem igazi kertben növő dolog, zöldség, gyümölcs. Néha ennyi elég. Sokszor nehéz mit kezdeni a gyerekekkel, akik tényleg a színes, látványos, könnyen rágható és emészthető dolgokat preferálják, pedig nem biztos, hogy az a legjobb nekik.
Nem nagykönyv, az ember vagy érzi, hogy mi van hatással van a gyerekére, vagy nem.
Ettől függetlenül természetesen igazad van, mindig vannak olyan gyerekek, akikre semmilyen regula működik - a többség a szülőktől eltanult minták alapján működik, de tényleg van, aki nem.
Én is ebben bízom:)
Mondjuk a brokkolifelfújttal hálisten nincs gond,főve mindent megeszik,csak nyersen nem.
Igen:)
Sajnos a lányom kezdettől fogva(értsd:ahogy elkezdődött a hozzátáplálás) semmilyen gyümölcsöt,sem nyers zöldséget nem volt hajlandó megenni.Pedig mi esszük!Volt,hogy előtte direkt látványosan ettük és mondogattuk,hogy ez vagy az a gyümölcs vagy zöldség milyen finom,és mégsem!
Mondok mást:mi az apjával szinte mindig üdítőt iszunk(tudom,nem egészséges,de szeretjük:)),a lányom még egy kortyot sem kóstolt meg soha.Igaz,nem is erőltetem,de nem is tiltom.Az oviban,ha szülinapoznak,az összes többi gyerek issza az üdítőt,ő nem!
És még sorolhatnám...
Szóval nem minden úgy működik,ahogy a nagykönyvben meg van írva:)
a gyerekek nem azonnal működnek. a mutatott példa hosszútávon mégis "kihajt", mint a mag. egyáltalán nem mindegy, mit lát tőled..
persze sokmindenre szeretik mondani, hogy eztmegazt nem szeretik, de a csak hamburgert, sült krumplit, virslit, vajaskenyeret, fagyit evő gyerekek szülei általában nem arról híresek, hogy brokkolifelfújtat készítenek vacsorára. van összefüggés.
Hat figyelj!
En elotte eszem a zoldseg levest, karfiol levest, borso lev., borso fozeleket es o megsem eszi!
Amugy meg bolti majonezt soha eletemben nem ettem!
nyers tojást ne adj!
pici olaj meg kell az agynak:-)
tegyél bele natúr joghurtot, hogy klrémes legyen.
Na ez tenyleg lecso
Az a baj hogy nem szereti a zoldseget
Szerintem próbáld neki úgy adni mint a tojást. Apránként és fokozatosan:)
Én így csinálom
További ajánlott fórumok:
- Kutyámat behoztam a lakásba, de ígysem bírja a tűzijátékot nagyon sír hiába nyugtatom. Alvássegítő gyógynövénykapszulát adhatok neki?
- Kisfiam 9 hónapos lesz 1 hét múlva, mikortól adhatok neki tejet tápszer helyett?
- A fiamnak híg hasmenése van, mit adhatok neki ellene?
- A 2 éves fiam hurutosan köhög. Mit adhatok neki?
- Kisfiam 11 hónapos.Mikortól adhatok neki mézet?
- A doki köhögésre nekem hársfa teát ajánlott.4 éves kisfiam is nagyon köhög.Vajon neki is adhatok?