Kisfiam 11 hónapos.Mikortól adhatok neki mézet? (tudásbázis kérdés)
Szia Sanya
1 éves kor alatt semmi képen nem lehet adni mert olyan baktériumokat tartalmaz ami a gyeremk számára bénulást okozhat.Tehát ne kockáztass.1,5 éves volt a kicsim amikor először adtam neki.Izleni fog neki mert a kicsik nagyon édesszájúak.De nek kockáztass.
A pollenallergia csak 1 dolog...a másik,ami miatt nem adják 1 éves kor alatt az a botulotoxin..,botulizmus.1 éves koruk után lesz csak elég érett a gyomruk,hogy ha véletlenül benne található ez a baktérium,ami ételmérgezést,nem megfelelö higiénés viszony miatt a húsoknál és egy´b dolgoknál szokott elöfordulni,akkor megbírkózzon vele.1 éves kor alatt halált is okozhat,.Ami nagy valószínüséggel nem fog elöfordulni....,igen kicsi az esélye.Àm améz nyers,feldolgozatlan...így inkább 1 éves kor után kellene adni...addig meg max olyan termékekben,ahol kezelték a mézet:pl...mézes gabonapép.
De ne te add hozzá,hanem gyárilag legyen a termékben.
Amúgy irtó kevésszer fordul elö gond...de azért ki tudja?....
Bár ha jobban belegondolunk..12 hónap vagy 11....nem sok különbség..csak egy körülbelüli idö ez az 1 év.
Majd 1 hónap múlva próbáld meg.
Nem lehet,hogy a foga miatt alszik nyugtalanul?
És csak tiszta akácméz....virágmézet nem szabad.
Én személyesen ismerem a termelőt,biztos vagyok benne,hogy szintiszta akácmézet adott.
HA nincs allergiás a közeli családtagok között akkor 1éves kortól lehet!
Én fű fa allergiás vagyok és a fiam 16hós de még nem kapott mézet és nem is fog egy darabig! Ezt javasolta a dokink :)
Mézestejre gondoltam!
Azt hallottam,hogy elalvásra nagyon jó,mert nyugtatólag hat!
A válaszokat előre is köszönöm!
M.
További ajánlott fórumok:
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- Kisfiam 9 hónapos lesz 1 hét múlva, mikortól adhatok neki tejet tápszer helyett?
- Virslit mikortól adhatok a babámnak?
- Kisfiam 9 hetes, mikortól kell a kukit felhúzni?
- Mikortól adhatok rendes teát a babámnak?
- Mikortól adhatok kakaópor hozzáadásából készült tápszerből levő kakaót a kisfiamnak?