Virslit mikortól adhatok a babámnak? (tudásbázis kérdés)
Jó minőségű virslit adhatsz 1 éves kortól, de ha rám hallgatsz, az nem baromfivirsli.
Az ízfokozóról pedig: a kínaiak már mind rákban fetrengenének, ha a scientológiai egyházon múlna.
Nem csak az éttermeikben, otthon is használják ezerrel, nem is újkeletű ez a szokásuk.
Aki allergiás rá, annál rögtön jelentkezik, nem 10 év múlva.
Allergiás reakciót okozhat mogyoró is és tampon is, mégsem mond le mindenki róla. Aki érzékeny rá nem eszi, nem használja, kész.
Kedves Tündér!
Tudod, én régebben azt mondtam mindig, mekkora hülyeség lenne már egészségesen meghalni!
De a kor előrehaladtával, és más ok miatt is, egyre tudatosabb lettem. A dolgok ugyanazok maradtak, de más lett a véleményem mindenről. Pl. a régebbi kijelentésemmel ellentétben most azt mondom, hogy egészségben akarok élni, és egészségesen szeretnék távozni is mikor úgy érzem, túlléphetek a földi lét tanításain.
A levegőszennyezés ellen nem sokat tudsz tenni, de azért, hogy egészségesen táplálkozzál azért sokat tudnál tenni. Ha akarsz persze:)
Igazad van abban, hogy egyszer úgyis meghalunk, csak nem mindegy mikor. /és milyen betegségben/
Én is dolgoztam a Bp-i Vágóhídon, láttam én is a tutit. Azt hiszed a "tejgyárban" vagy más hasonló élelmiszert gyártó cégnél nem kerül semmi "méreg" a szervezetedbe??! Szerintem, hülyeség már most attól rettegni, hogy ebbe fogunk belehalni:)
Egyszer úgyis meg kell, nem?!
Akkor meg ne rinyáljunk, a levegő is mérgező. Most akkor ne menjünk az utcára???????????????
Az én férjemnek meg élelmiszeripari üzemmérnöki végzettsége van, barneválnál dolgozott évekig ahol gyártották a felvágottakat, virsliket, jelenleg pedig egy fűszereket, adalék-és tartósítószereket forgalmazó cégnél "E-dílerkedik". (Én meg itthon diókolbászt csinálok.)
Sok felvágott és virsli nem is fogy nálunk. Ha mégis eszünk, akkor a minőségiekből, ahogy a korábbiakban már említettétek.
A sok kártékony anyag nem máról holnapra hat, hiszen kis mennyiségekben, fokozatosan kerül a szervezetbe, vagyis rendszeres fogyasztás esetén lassan ható mérgezésről van szó.
Húha, végigolvastam.
A rákot a mai napig nem tudják, hogy mitől alakul ki. Szegény minket paráztat mindenki ezerrel, hogy ezért meg azért leszel rákos. Ha ezt eszed, akkor nem leszel rákos, ha azt eszed, akkor az leszel.
Ha a rák érdekli, akkor elolvassa a rákos fórumokat.
Én úgy egy éves kora körül adtam neki, nem a háromszáz forintosat, hanem jó minőségűt. Párizsit is evett. Ja, és már egyszer evett sajtburgert a Mekibe, ízlett neki.
u.i: A családból az egyetlen tag, aki kimondottan egészségesen étkezett, mióta az eszemet tudom, mindenféle biokajákat evett, eszik, az küszködik már négy éve a rákkal. Ha csak az étkezésen múlna, akkor én már rákban meghaltam volna, a rokonomnak meg semmi baja nem lenne.
EGyébként én sem vitatkozom, szintén csak a véleményemet mondom el.:)
Ha nem akarod 2 éves koráig tápszerezni a gyermekedet, akkor nem akarod. A te dolgod.:)
Egy nagyon érdekes filmet mutatok, amiben egy világhírű onkológus beszél nyiltan a kemiterápia hatásáról. Egészséges embereknek is nagyon ajánlom a megtekintését:
Lehet, hogy a szalonna is ízlene pl. egy féléves babának mégsem adunk neki. (bár hallottam már olyan anyukáról, aki kolbásszal és szalonnával is etette pici babáját:(/
Az, hogy 35 éve gyerekorvos, az nem jelent garanciát arra, hogy tökéletesen érti is amit csinál.
Szerencsére készételeket nem szoktam vásárolni /persze ki tudja még mi mindenben van benne:(/ és McDonald's és társaiba sem szoktunk menni.
Nem semmi, hogy már 1968-ban lehetett olvasni ennek az adalékanyagnak a káros hatásairól.
Meg lehet kövezni de én már 8 hónaposan adtam jó minőségű virslit a fimank és nem lett semmi baja.NAgyon szereti és a gyerekorvos sem ellenezte.Azt mondta ha szereti egye.
De mindenkinek szíve joga eldönteni mikor mit ad a gyermekének.
És ez csak egyetlen dolog, ami a régiek életét nem veszélyeztette, a mienket, és gyerekeinkét viszont igen.
A virslire visszatérve:A fiamnak többek között kereskedelmi technikusi végzettsége is van. Ebből kifolyólag míg az iskolapadot koptatta, megismerte a húskészítmények valódi !!! összetételét. Neeem azt, ami rá van írva! Azóta nem eszünk ilyesmit, kicsi gyereknek meg pláne nem adnám.
Ezzel kedves Tündér nem csak a gyermekednek teszel jót, de magadat is mentesíted a lehetséges lekiismeretfurdalás alól.
Most egy picit offolom a témát, de úgy érzem tudnotok kell arról amit írok, és Hoxa sem bánja, közzéteszem.
Ez egy körlevél volt, olvassátok el, fontos:
Pár mondatban azok számára akik nem tudnak angolul olvasni, hogy az "MSG = Mono Sodium Glutemate" az lassú MÉREG !!!! Ezt azért teszik bele az ételekbe hogy az izeket felnagyítsa.
Már a kávékban és a kávéházakban is gyakran használják, mint a: Tim Horton és a Starbucks kávéházakban.
Külömböző leves porokban, a Doritos, és a burgonya pehely "chipsben" is, a Hamburgerekben, a Heinz dobozos szaftokban, a feldolgozott húsokban, a Saláta páclevekben különösen az egésséges alacsony vagy nem kövér páclevekben Kinai éttermeknek a fő alapanyaga az: MSG, ők el nem tudnak képzelni egy ételt nélküle.
Aztán megtalálható még a: Burger King, McDonald's, Wendy's, Taco Bell, éttermekben is. A legrosszabb közzülök a Kentucky Fried Chicken mert minden csirke menüben, saláta páclevekben és szaftokban benne van a MSG.
Rájöttek arra, hogy a Kentucky titkos fűszer az nem más mint a "MSG-Mono Sodium Glutemate" !!! (és mi tudatlanok milyen jó izüen esszük belőlle.)
A "Fast Food Industry = Gyors Étel Ipar" nem tud MSG nélkül meglenni, de sem az Éttermek.
A resztaurántoknak csak 1% az, aki nem használ az MSG, és bátran kiteszi a jelt az ajtóra hogy "NO MSG" ami azt jelenti hogy nem használnak MSG. Mikor fogjuk elérni hogy ez az arány fordítva legyen.
Az MSG, elhíhást okoz, rákot, és külömböző betegségeket, aki még mindig nem hiszi el az kattinson a www.pubmed.com és irja be a keresőbe "MSG Obese" ott lessz bőven mit olvasson a 115 orvosi tanulmányokból.
A kanadai John Erb, könyvet is irt az MSG-ről, és úgy tartja hogy ez a 21-ik század MÉREGJE, ami tönkreteszi és megöli az emberiséget.
Az Interneten napokig lehet olvasni az MSG-ről
Köszönöm Tündér!
A táplálkozás mellett betegségeink begyűjtésében komoly szerepet játszanak a lelki tényezők is. Már gyerek kortól fogva. Ezért aztán nem csak a szervezetünket kell tisztogatnunk, hanem meg kell szabadulnunk a félelmektől, a szorongástól, a stressztől. Sajnos ezek a problémák is egyre fiatalabb korban kezdődnek. A virsli összetevői talán csak egy pont az i-re.
Hát, nem a szülőktől örökölték, az tuti. Ez már egy "modern" újgenerációs betegség, amiből jó sok van már:(
Régen nem volt ennyi beteg ember, a nők is sokkal jobban bírták a munkát, vajon miért?!
Sokat tanulhatnánk a régi öregektől, mindenféle téren:)
Ojajbogyóval egyetértek.
Lehet, hogy sokan felnőttek, de nem tudhatjuk, hogy miért van az a sok allergiás és egyéb más betegségekkel küzdő felnőtt.
Sajnálom, ami veled történt, nem lehetett könnyű menet.
Irigylésre méltó az akaraterőd, gratulálok, végülis legyőzted a betegséget.
Joggal oszthatod az észt!
Én csak az én véleményemet mondhatom el, és te ne szánj engem, nincs miért. Ha úgy tetszik, úgy rontom el az életem, ahogy nekem tetszik:)
Akkor is csak azt mondom, nagyon kis %-ban a kajától lesz rákos valaki...
Sokkal inkább külső ártalmak, ja, és genetikai örökségként...
Nézd, én már voltam rákos. Tudom milyen. Azóta megváltozott bennem az értékrend, és csak szánni tudom azt, aki az egészségesebb élet helyett a szemellenzőt feltéve inkább hivatkozik a múltra, és kifogást keres.
Nem érzem magam szegénynek amiatt, hogy egyre egészségesebben étkezem. Az a gyermek sem szegény, akit az anyukája így etet. Sőt! Egyre gazdagabb az élet minden terén.
Biztosan nem a virslitől fog rákot kapni egy gyerek, hanem pl. a szenyezett levegőtől,a benzingőztől, szmogtól, és igen, végülis a műkajáktól is. De szinte minden hús-tej-malom-ipari termékben van tartósító, adalékanyagok, (ezáltal, általatok méregnek titulált anyagok is)
Akkor ne egyen szegény gyermek semmit?!
Még hozzáteszem, hátha valakit érdekel:
lehet kapni természetes, és nagyon egészséges készítményeket, amik nem kiegészítők, hanem be lehet iktatni a táplálkozásba még piciknél is. Mi is fogyasztunk ilyeneket, és tapasztalatból mondom, megéri.
1 éves korától kapja. Sága, orsi fajtákat, nem a füstöltet. Imádja, és a doktornéni javasolta, hogy nyugodtan.
Ha mindent betartanánk amit mondanak össze vissza riogatva az én gyerkőcöm már éhen halt volna :)
Én inkább azt nem szeretem, amikor anyukák kukival meg mindenféle színezett akármikkel tömik egész nap a gyereket, mert akkor nincs gond vele, hogy mit egyen...
További ajánlott fórumok:
- Milyen tejet adhatok a babámnak, mindjárt egyéves lesz?
- Kisfiam 9 hónapos lesz 1 hét múlva, mikortól adhatok neki tejet tápszer helyett?
- A 4 honapos kisbabámnak mit adhatok a tejen kivul.Már nem szoptatok.
- Kisfiam 11 hónapos.Mikortól adhatok neki mézet?
- Mikortól adhatok rendes teát a babámnak?
- Mikortól adhatok kakaópor hozzáadásából készült tápszerből levő kakaót a kisfiamnak?