Kisfiam 9 hetes, mikortól kell a kukit felhúzni? (tudásbázis)
Ez minden gyermeknél egyedi,hogy hajlamos-e a fitymaszűkületre vagy sem.Nem mindig van szűkület,lehet csak letapadás alakul ki.
Ezért kell minden esetben, kezdettől fogva fürdetéskor bizony "húzogatni" kell!Ez az alapja a férfiak nemi szervének tisztán tartásának.
Ha nincs rendszeresség,akkor újra és újra letapadhat a bőr és nem tud tisztulni,ezért begyullad.
Ki ahogy jónak lássa,úgy tegye.
Mi sem húzogattuk és pár hetesen begyulladt a fitymája.A védönö tanácsára azóta napi rendszerességgel tisztítom,kamilla teás géz darabkával....természetesen nagyon óvatosan.
Ha nincs idejében húzogatva a fityma,könnyen kialakúlhat a fityma szükülete.És nem igaz,hogy magától tisztul!
Hallgass meg mindenkit,és tégy saját belátásod szerint.
Szia!!
Az a baj,hogy nekem eddig mindenki mást mondott.Én egy éves koráig nem húzkodtam neki,és nagyon szépen lejött neki a bőr magától.Most már minden este fürdésnél lehúzom neki a bőrt,és úgy mossuk meg,most már ő kéri magától:)))
Szia!
Nekünk a dokink huzta fel elöször 6 hónapos kora körül,azóta napi egyszer felhúzzuk fürdetéskor.most 10hós a baba,és semmi gond nincs a kukijával.
Szia!
Ez az a kérdés amire a jó választ KIZÁRÓLAG csak is gyermek urológus tudja megadni.
Szerintem ne hallgass senkire, mert ahány anyuka, ahány védőnő, ahány gyerek orvos mindenkinek más és más a tapasztalata és hidd el ez azért van mert nincs két egyforma gyerek.
Menjetek el gyermekurológushoz és ő majd segít.
A kisfiamat 1 évesen vittem el Győrbe és ott a főorvos mondta eszembe se jusson, hogy vissza húzzam a kukiját a gyereknek, mert még nem jött el az idő.
2 évesen mentünk kontrollra és még akkor sem látta indokoltnak, hogy hozzányúljon a kukihoz.
3 éves korában még mindig ráértünk volna, de már én mondtam essünk túl rajta.
Bekente valami zsibbasztó krémmel és hátrahúzta.
Kicsit sírt a kisfiam de nem volt vészes.
Lidokain spréztük míg heges volt és kész.
Mi szakorvosnál voltunk és nem bántam meg, hogy nem hallgattam azokra akik azt mondták mindenképpen 1 évesen vissza kell rántani.
Igen,és a legbosszantóbb hogy akinek tudnia kellene az nem mond semmit(védőnő)
De azért köszke
Sziasztok!
Én a kisfiamnak kb 6 hós korától kezdtem húzogatni. Este fürdés közben , amikor jobban felpuhult a bőr. Most lesz 2 éves. Minden rendben a fütyijével. Egy barátnőm nem merte/tudta a kisfiának felhúzni. Másfél évesen orvoshoz kellett vinni, begyulladt a kisfiú fütyije mert nem tudott tisztulni rendesen.
Vandy! megértem az aggodalmadat! Annyi félét mondanak h sokszor nem tudjuk mit csináljunk!
Nekem még nincs gyermekem, de ennek a témának úgy látszik utána kell járni, mert én a magam részéről mindig alaposan megtisztítanám és a fitymaszűkületről is hallottam már... Szóval meg kell tudni mindent a témával kapcsolatban.
Valamikor olvastam egy olyan kérdést is (talán a szavazások között), hogy mikortól lehet vagy kell intim mosakodót használni a gyermekeknél. Ez is érdekes kérdés. Szappannal ugye ne, a víz önmagában azért mégsem elég, szóval most akkor tényleg mit és hogyan? Remélem ez a kérdés keretében ilyenekre is válaszokat kapunk majd.
Huh, nem is gondoltam volna, hogy ez tényleg így van.
Én épp az ellenkezőjére gondoltam, arra, h minél hamarabb fel kell húzni, hogy lehessen rendesen tisztítani, mert az senkinek se jó, ha bepállik, stb. A felnőtteknek is mindig fel kell húzni és alaposan megmosni, ezért gondoltam, h a gyerekekre is oda kell figyelni, nehogy bajuk legyen a tisztálkodás hiánya végett...
Ne húzogassuk és ne erõltessük hátra a fityma bõrét kétéves korig! Nem kell állandóan azzal játszani fürdetés közben sem. Gyakran berepedések keletkeznek az erõltetés következtében. Nemcsak a fertõzés veszélye nõ meg, de a heges gyógyulás további, csak mûtéttel korrigálható elváltozásokat eredményezhet. A fiúgyermek nem kis méretû felnõtt férfi!
Néha a hátrahúzott fityma bõre annyira beduzzad, hogy nem húzható vissza a makkra, ezáltal keringési elégtelenséget okoz. A jelenséget parafimózisnak nevezzük, urológusi vagy sebészi ellátást igényel.
Ezt találtam a www.vital.hu oldalon
További ajánlott fórumok:
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- TB fizetés, mikortól és meddig?
- Az erkölcsi bizonyítvány mikortól lesz tiszta, ha valaki volt börtönben?
- Kötelező a szülőknek és gyerekeknek az óvoda bejáratnál egyszerhasználatos papucsot felhúzni
- Kisfiam 9 hónapos lesz 1 hét múlva, mikortól adhatok neki tejet tápszer helyett?
- Mikortól adhatok kakaópor hozzáadásából készült tápszerből levő kakaót a kisfiamnak?