Zsemlegombóc recept
30 perc
A Zsemlegombóc hozzávalói:
1 1/2 zsemle,3 dkg zsír,8 dkg liszt,2 tojás,1/2 cs.p.zöld,egy kh.t.bors,só,
A Zsemlegombóc elkészítési módja:
Az apró kockákra vágott zsemlét a zsírban halványra pirítjuk,megszórjuk a finomra vágott z.petrezselyemmel,és 1-2 percig együtt pirítjuk.A tojásokat elkeverjük egy kanál vízzel,megsózzuk,megborsozzuk,belekeverjük a lisztet,a zöldpetrezselymes pirított zsemlekockát,gombócokat formálunk belőle és a forró levesben megfőzzük.
Vadas mártás mellé is kiváló köretnek,ebben az esetben kockából készült levesben,vagy sós,esetleg delikátos vízben kell kifőzni,és köretként a vadashoz adni.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 30. 17:01
A zsemlegombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.