Májgombóc (levesbetét) recept
15 perc
A Májgombóc (levesbetét) hozzávalói:
1 kis doboz májkonzerv,1 e.tojás,2 ek.zs.morzsa,apróra vágott p.zöld,só,bors (esetleg kevés apróra vágott v.hagyma,de ez el is hagyható,ha valaki nem szereti).
A Májgombóc (levesbetét) elkészítési módja:
Az 1 kis doboz májkonzervet elkeverjük 1 e.tojással,2 ek.zsemlemorzsával,apróra vágott zöldpetrezselyemmel (egyszerűbb Knorr p.zöld-kockát használni,amit könnyedén el tudunk morzsolni,ez enyhén sós,ebben az esetben a sóval óvatosan bánjunk!),ízesítjük sóval,borssal,esetleg kevés apróra vágott v.hagymával.(Aki nem szereti a v.hagymát,el is hagyhatja.) Vizes kézzel kis gombócokat formálunk,vagy kávéskanállal galuskákat szaggatunk belőle,és a forró levesbe főzzük. Az egyszerű zöldséglevest vagy a leveskockából készült levest ízletesebbé,tartalmasabbá tehetjük vele. Húslevesbe is kiváló levesbetét.
Nagyon olcsó,és egyszerű elkészíteni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. okt. 30. 16:54
A májgombóc (levesbetét) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.