Sárgatúró recept
A Sárgatúró hozzávalói:1 liter tej,
10 tojás,
1-2 ek.cukor,
1-2 cs.van.cukor,
csipet só,r.citromhéj,
(esetleg pici fahéj,de
el is hagyható!)
A Sárgatúró elkészítési módja:
Az 1 liter tejet felforraljuk,miközben egy másik tálban 10 egész tojást (ízlés szerint) 1-2 evőkanál cukorral,1-2 cs.vaníliás cukorral,reszelt citromhéjjal,(esetleg kevés fahéjjal),csipet sóval kikavarunk,majd óvatosan - folytonos kavargatás mellett - beleöntjük a tejbe.Lassú tűzön 5-10 percig forraljuk,míg össze nem áll a massza.Ezután sűrű vászonkendőbe (konyharuhába)kötjük (hogy gombóc alakú legyen!),és hűvös helyre felakasztjuk,hogy lecsorogjon belőle a savó. Ezután hűtőbe tesszük.Felszeleteljük,így tesszük a hidegtálra.
Finom,édeskés "sajtféleség" sonkához a legfinomabb.Szatmári asztalokról húsvétkor nem hiányozhat.Elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2007. ápr. 4. 11:40
A sárgatúró elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.