Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sonkabomba Húsvétra recept

Sonkabomba Húsvétra recept

A Sonkabomba Húsvétra hozzávalói:
1 egész füstölt csülök vagy
(60 dkg főtt,füstölt comb),
1 ek.zselatin,
3 dl tejszín,
díszítéshez:3 főtt tojás,
salátalevél,
esetleg olajbogyó vagy
piros színű paprika,p.zöld.


A Sonkabomba Húsvétra elkészítési módja:
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk,majd megfőzzük. Lebőrözzük,kicsontozzuk,majd kétszer átdaráljuk. A zselatint 1 dl vízben állandóan kavargatva felfőzzük,(kb.3-4 percig),majd langyosra hűtjük. Az oldott zselatint a keményre felvert tejszínhez adjuk,majd a darált sonkával összekeverjük.Egy magas falú edénybe,esetleg formába öntjük a tejszínes húst,majd másnapig hűtőben dermesztjük.A formából könnyen kiboríthatjuk a húst,ha pár másodpercre forró vízbe mártjuk. Tálra borítjuk és díszítjük a fentiekkel.


Kategória: Húsételek receptjei


A sonkabomba húsvétra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook