Sonkabomba Húsvétra recept
A Sonkabomba Húsvétra hozzávalói:1 egész füstölt csülök vagy
(60 dkg főtt,füstölt comb),
1 ek.zselatin,
3 dl tejszín,
díszítéshez:3 főtt tojás,
salátalevél,
esetleg olajbogyó vagy
piros színű paprika,p.zöld.
A Sonkabomba Húsvétra elkészítési módja:
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk,majd megfőzzük. Lebőrözzük,kicsontozzuk,majd kétszer átdaráljuk. A zselatint 1 dl vízben állandóan kavargatva felfőzzük,(kb.3-4 percig),majd langyosra hűtjük. Az oldott zselatint a keményre felvert tejszínhez adjuk,majd a darált sonkával összekeverjük.Egy magas falú edénybe,esetleg formába öntjük a tejszínes húst,majd másnapig hűtőben dermesztjük.A formából könnyen kiboríthatjuk a húst,ha pár másodpercre forró vízbe mártjuk. Tálra borítjuk és díszítjük a fentiekkel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2007. márc. 23. 10:04
A sonkabomba húsvétra elkészítési módja és hozzávalói.