Hamis sonkaszelet recept
A Hamis sonkaszelet hozzávalói:1 kg húsos füstölt csülök
1 púpozott kiskanál zselatinpor
3 dl tejszín Tálaláshoz: 2 főtt tojás 1 fej saláta ecetes torma
A Hamis sonkaszelet elkészítési módja:
A füstölt csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd kuktában puhára főzzük, hogy a csontot könnyedén ki tudjuk fejteni belőle. Ezután a húst kétszer ledaráljuk. A zselatint 1 dl vízben - még jobb ha a hús főzőlevéből vesszük el - kevergetve fölforraljuk. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk. A darált húst óvatosan beleforgatjuk, és a masszát folpackkal bélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőszekrényben megdermesztjük, végül deszkára borítjuk és fölszeleteljük. Salátalevéllel, tojáskarikákkal meg ecetes tormával díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. jún. 4. 18:35
A hamis sonkaszelet elkészítési módja és hozzávalói.