Zöldségmártás recept



30 dkg csiperke gomba
10 dkg zöldborsó
1 db közepes sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 teás kanál liszt
késhegyni őrölt bors
kávés kanálnyi mustár
só ízlés szerint
1 evőkanál olaj
A Zöldségmártás elkészítési módja:
A hagymát felaprítjuk és az evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk. A gombát (közepes fejek) negyedbe vágjuk és a dínsztelt hagyára dobjuk, rákarikázzuk a sárgarépát, (max. fél centi széles legyen) és hozzáadjuk a nyers vagy fagyasztott zöldborsót (az üvegeset csak a végén adjuk hozzá mert az alapból főzött), sózzuk és pároljuk fedő alatt puhára a zölségeket. Amikor már a levét elfőtte meghintjük a liszttel, jól elkavarjuk és állandó kavarás mellett felengedjük egy kevés (2dl-nyi) hideg vízzel. Kiforraljuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, után sózzuk és hígíthatjuk ha szükséges. A ragunak nem kell túl sűrűnek lennie, de ne is follyon.
A raguhoz adhatunk tejfölt is, de nélküle is finom. Kifőtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Nem csak böjti időszakban érdemes elkészíteni:)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cel, 2012. febr. 23. 14:18
A zöldségmártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.