Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban recept
A Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban hozzávalói:4 db csirkecomb
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
3 dl fehérbor
3 dl víz
só
őrölt bors
4 db húsleveskocka
1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál mustár
70 dkg vegyes zöldségkeverék
A Zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban elkészítési módja:
A combokat kettévágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kiszedjük, félretesszük. A hagymát felkockázzuk, és az olajban elkezdjük párolni. Majd rászórjuk a lisztet, és kicsit együt pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a borral. Beletesszük a húsleveskockát, és kb. 10 percig főzzük. Ezután tésztaszűrőn leszűrjük, kanállal kicsit átpasszírozzuk a hagymát is, de nem kell az egészet. Beletesszük a húst, és szép lassan, többször megkeverve puhára főzzük. Ha a hús már puha, óvatosan megint kiszedjük, és a szaftba belekeverjük a tejfölt és a mustárt, majd jól kiforraljuk. Közben a zöldségkeveréket jénaiba tesszük, lefedjük, és a mikróba puhára pároljuk. Hozzákeverjük a közben elkészült szafthoz, majd beletesszük a húst is, és jól átforraljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. nov. 18. 19:14
A zöldséges csirkecombok fehérboros-tejfölös mártásban elkészítési módja és hozzávalói.