Zabpelyhes alma Adritól recept
A Zabpelyhes alma Adritól hozzávalói:1 db alma,
4 ek. zabpehely,
1 dl tej,
3 db édesítő,
fahéj
A Zabpelyhes alma Adritól elkészítési módja:
A zabpelyhet a tejbe teszem, hogy puhuljon, addig az almát megpucolom, kiszedem a magházat és kis kockákra vágom. Ezután egy pici vízet ( kb. 3 - 4 evk) teszek a serpenyőbe és megpárolom az almát, s közben beleteszem az édesítőt. Miután elpárolódott a víz megszórom az almát fahéjjal és összekeverem. Ezután hozzáadom a tejet ( benne a zabpehellyel) és addig kevergetem, míg a tejtől besűrűsödik és a zabpehely felszívja azt. Ezután tálalom. Ez a mennyiség nálam két adag. Édesség helyett kitűnő reggeli vagy uzsonna.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. ápr. 16. 19:39
A zabpelyhes alma adritól elkészítési módja és hozzávalói.