Babkrém recept
A Babkrém hozzávalói:15 dkg vörösbab,
3 babérlevél,
2-3 cikk fokhagyma,
1 kis fej hagyma,
só;
5 dkg vaj,
1 közepes fej hagyma,
1 kiskanál pirospaprika,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanálnyi pirított földimogyoró,
bors,
1 kiskanál mustár,
1 csapott kiskanál csípős paprikalekvár.
A Babkrém elkészítési módja:
A vörösbabot a babérlevéllel, a hagymával, fokhagymával, sóval megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk hűlni. Ez alatt a közepes fej hagymát felaprítva az olajon megpirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és ezt hagyjuk hűlni. Ha már minden langyos késes aprítóba rakjuk a babot, a pirított hagymát, a vajat, a mustárt, a paprikalekvárt, a földimogyorót, és a borsot, s az egészet pépesítjük.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. ápr. 7. 14:03
A babkrém elkészítési módja és hozzávalói.