Csicseri leves recept
24 gramm
A Csicseri leves hozzávalói:
1 lonzerv csicseriborsó
50g sárgarépa
fűszerek
20 ml tejszin
petrezselyem
A Csicseri leves elkészítési módja:
150g csicseriborsót levével együtt, (tartósítószermentes konzerv) 50g uborkaszeletelőn vékonyra vágott sárgarépával, fűszerekkel (só, bors, kurkuma, curry, cayenne bors) forrástól számított 15 perc alatt puhára főzök. Külön nem sűrítem, tálalás előtt a merőkanállal összenyomkodom a borsók egy részét, ettől sűrűbb lesz. Az életmódváltó leveseimbe sohasem kerül tészta, esetleg a saját készítésű ch csökkentett maglisztes tésztáimból egy kevés. Tálaláskor 20 ml 10% zsírtartalmú tejszínt öntök bele, ( 2 db kávétejszín) és apróra vágott petrezselyemzölddel szórom meg. Aki nem szereti a csípős ízeket, a cayenne borsot elhagyhatja.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. márc. 30. 11:37
A csicseri leves elkészítési módja és hozzávalói.