Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csicseri leves recept

Csicseri leves recept

Szénhidráttartalom 24 gramm

A Csicseri leves hozzávalói:
1 lonzerv csicseriborsó
50g sárgarépa
fűszerek
20 ml tejszin
petrezselyem


A Csicseri leves elkészítési módja:
150g csicseriborsót levével együtt, (tartósítószermentes konzerv) 50g uborkaszeletelőn vékonyra vágott sárgarépával, fűszerekkel (só, bors, kurkuma, curry, cayenne bors) forrástól számított 15 perc alatt puhára főzök. Külön nem sűrítem, tálalás előtt a merőkanállal összenyomkodom a borsók egy részét, ettől sűrűbb lesz. Az életmódváltó leveseimbe sohasem kerül tészta, esetleg a saját készítésű ch csökkentett maglisztes tésztáimból egy kevés. Tálaláskor 20 ml 10% zsírtartalmú tejszínt öntök bele, ( 2 db kávétejszín) és apróra vágott petrezselyemzölddel szórom meg. Aki nem szereti a csípős ízeket, a cayenne borsot elhagyhatja.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csicseri leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook