Virslirizottó recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Virslirizottó hozzávalói:
25 dkg rizs
10 dkg vöröshagyma
20 dkg baromfivirsli
10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
4 ek. étolaj
1 cs. petrezselyem
ízlés szerint patikasó, őrölt színes bors
A Virslirizottó elkészítési módja:
A rizst megmostam, kissé megsóztam és az olaj felén kevergetve megpirítottam. Közben kb. 6 deci vizet felforraltam és amikor kissé megpirult a rizs, felöntöttem. Kis lángon fedő alatt puhára főztem. A hagymát apróra vágtam, majd az olaj másik felén megpároltam. A virslit felkarikáztam és a borsóval együtt a hagymához adtam. Kevergetve megforrósítottam. Végül a párolt rizzsel összekevertem, és apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 5. 15:46
A virslirizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.