Káposztás zalai falatkák recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Káposztás zalai falatkák hozzávalói:
40 dkg savanyú káposzta
10 dkg vöröshagyma
2 ek. étolaj
40 dkg szeletelt zalai felvágott
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejföl
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Káposztás zalai falatkák elkészítési módja:
A káposztát átmostam vízzel és apróra vágtam. A megtisztított hagymát felaprítottam és az olajos üvegesre pirítottam. Majd a káposztát hozzáadtam, fűszereztem és megpirítottam. Lefedve puhára pároltam, majd kihűtöttem. A zalai felvágott szeleteket egy-egy evőkanálnyi sült káposztával megtöltöttem és feltekertem. (fogpiszkálóval összetűztem) Étolajjal vékonyan kikent tepsibe fektettem, tejföllel meglocsoltam, reszelt sajttal meghintettem. Forró sütőben addig sütöttem, amíg a sajt a tetejére olvadt.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 3. 17:10
A káposztás zalai falatkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.