Csirkemájas töltelék recept
25 perc
A Csirkemájas töltelék hozzávalói:
25 dkg csirke máj ( apró kockára vágva)
2 főtt tojás (apró kockára vágva)
2 zsemle (tejben áztatva)
1 kis mogyoró hagyma
1 kanál mangalica zsír
1 tk majoránna
petrezselyem, só, kevés csirke fűszerkeverék
A Csirkemájas töltelék elkészítési módja:
A hagymát apró kockára vágom, és a zsíron üvegesre párolom, majd ráteszem a kockázott májat, addig párolom, még a leve lefő. A zsemlét villával összenyomkodom, sózom rászórom az összevágott petrezselymet, majd hozzáadom a puha májat. Végül a kockázott tojást, kevés csirkés fűszer keveréket, megszórom a majoránnával, óvatosan keverjük össze, és tölthetjük az előre elkészített húsokba. Nekem 5 csirke comb töltéséhez elég lett, de több hús esetén emeljük az alapanyagot is! Egészségetekre!
Ne pirítsuk túl a májat, mert megkeményedik sütéskor!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. nov. 29. 18:57
A csirkemájas töltelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.