Majoránnás sült kacsa máj recept
35 perc
A Majoránnás sült kacsa máj hozzávalói:
50 dkg kacsa máj
1 ek kacsa zsír
1 ek mangalica zsír
Magyaros fűszerkeverék, majoránna
tetszés szerint só,
A fűszerkeverék sós!
A Majoránnás sült kacsa máj elkészítési módja:
A májat átmosom, ha kell letisztítom, majd a fűszerkeverékkel jól megszórom( én egy kanállal használtam a májhoz) 1 órát pihentetem, de többször átforgattam. A zsiradékot magas falú serpenyőben felmelegítem, majd beleteszem a májat, óvatosan átkeverem, és lassú tűznél átsütöm, fedő alatt, tűpróbát végzek, és megszórom majoránnával, még 5 percig sütöm. Fokhagymát nem használtam, mert a fűszerkeverék tartalmazott! Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. nov. 13. 18:35
A majoránnás sült kacsa máj elkészítési módja és hozzávalói.