Gyömbéres csirkeszárny recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Gyömbéres csirkeszárny hozzávalói:
70 dkg csirkeszárny
2 ek. rizsliszt
fél dl száraz fehérbor
3 ek. étolaj
1 ek. borecet
3 ek. szójaszósz
1 ek. reszelt vöröshagyma
1-1 kk. őrölt gyömbér és cukor
A Gyömbéres csirkeszárny elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat megmostam, a szárnyvéget levettem (levesbe főzöm majd) és a forgóknál kettévágtam. A gyömbért, a borecetet, a fehérbort, a szójamártást, a reszelt vöröshagymát és a rizslisztet összekevertem, majd e páclében egyenként megmártottam a húsdarabokat. A megmaradt páclét rácsorgattam a húsra és hűtőszekrényben néhány órán keresztül érleltem. Serpenyőben felforrósítottam az olajat és a páclétől lecsöpögtetett szárnydarabokat erős tűzön mindkét oldalukon ropogósra sütöttem. Melegített tálra szedtem. A serpenyőben maradt zsiradékba öntöttem a maradék páclevet, összeforraltam, majd a sült húsra csurgattam. Sáfrányos, gombás rizzsel és szalmaburgonyával kínáltam. Hagymás paradicsomsalátát adtam mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 10. 16:58
A gyömbéres csirkeszárny elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.