Tejszínes hagymakrémleves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejszínes hagymakrémleves hozzávalói:
5 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 ek. étolaj
1 ek. libazsír
1 ek. liszt
1,5 l húsleves
2 dl tejszín
ízlés szerint: só, bors, tárkony, petrezselyem, pirított kenyérkockák
A Tejszínes hagymakrémleves elkészítési módja:
A hagymát kockákra vágtam, a fokhagymát felaprítottam és a zsiradékon puhára pároltam. Liszttel megszórtam, 1 percig pirítottam és felöntöttem 2 dl vízzel, 20 percig főztem, majd botmixerrel pürésítettem. Ezután felöntöttem a húslevessel és a tejszínnel, megszórtam sóval, őrölt borssal, egy kevés tárkonnyal és aprított petrezselyemmel. Felforraltam és pár percig főztem. Pirított kenyérkockákkal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 6. 11:45
A tejszínes hagymakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.