Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejszínes hagymakrémleves recept

Tejszínes hagymakrémleves recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejszínes hagymakrémleves hozzávalói:
5 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 ek. étolaj
1 ek. libazsír
1 ek. liszt
1,5 l húsleves
2 dl tejszín
ízlés szerint: só, bors, tárkony, petrezselyem, pirított kenyérkockák


A Tejszínes hagymakrémleves elkészítési módja:
A hagymát kockákra vágtam, a fokhagymát felaprítottam és a zsiradékon puhára pároltam. Liszttel megszórtam, 1 percig pirítottam és felöntöttem 2 dl vízzel, 20 percig főztem, majd botmixerrel pürésítettem. Ezután felöntöttem a húslevessel és a tejszínnel, megszórtam sóval, őrölt borssal, egy kevés tárkonnyal és aprított petrezselyemmel. Felforraltam és pár percig főztem. Pirított kenyérkockákkal tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejszínes hagymakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook