Kapros burgonyaleves recept




5 dkg füstölt szalonna
2 pár debreceni
50 dkg burgonya
2 tojássárgája
1 csokor kapor
Ízlés szerint: pirospaprika, kevés törött bors, só
A Kapros burgonyaleves elkészítési módja:
A szalonnát apró kockára vágtam és kiolvasztottam. A pörcöt a zsírjában hagyva beletettem az ujjnyi darabokra vágott debrecenit, a kis kockára vágott burgonyát, meghintettem pirospaprikával és föleresztettem 1,5 l vízzel. Beleszórtam a vágott kaprot, ízesítettem sóval, törött borssal, és addig főztem, míg a burgonya teljesen meg nem puhult. Ekkor levettem a tűzről. 2 tojássárgáját simára kevertem egy-két kanál levessel, majd belekevertem a többi levesbe. Vigyázva, hogy ne legyen túl forró, mert akkor a tojás összefut. Aki szereti a savanykás ízt, néhány csepp ecettel vagy citromlével ízesítheti.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 5. 18:44
A kapros burgonyaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.