Egresleves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Egresleves hozzávalói:
50 dkg egres
5 dkg vaj
1 dl tejföl
1 tojássárgája
só, cukor v. édesítőszer
Az Egresleves elkészítési módja:
A megtisztított egrest a vajban addig pároltam, amíg a szemek szétpukkadtak. Akkor feleresztettem 1 l hideg vízzel, megízesítettem és felforraltam. Egy tálban simára kevertem a tojássárgáját a tejföllel, majd óvatosan rámertem a forró levest. Melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 4. 16:46
Az egresleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.