Csirkezúzapörkölt recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csirkezúzapörkölt hozzávalói:
50 dkg csirkezúza
1 dl száraz vörösbor
1 fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
3 ek. étolaj
3 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika
ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, morzsolt majoránna
A Csirkezúzapörkölt elkészítési módja:
A csirkezúzát megtisztítottam, lehúztam róla a bőrös, kemény részt és vékony szeletekre vágtam. Az olajon sárgára fonnyasztottam a megtisztított és apróra vagdalt vöröshagymát, majd a tűzről levéve, belekevertem a pirospaprikát meg 2 evőkanál vizet. Ezután hozzátettem a zúzát és néhány percig együtt pirítottam. Fűszereztem, aláöntöttem a bort és még 2 dl vizet. Hozzátettem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és fedő alatt félpuhára főztem. Közben a zöldpaprikát megmostam, kicsumáztam, felszeleteltem és a felszeletelt paradicsommal együtt a félpuha zúzához adtam. Készre pároltam. Galuska a hozzáillő köret. Káposztasalátával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 8. 16:08
A csirkezúzapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.