Hagymás csirkerizottó recept




1 nagy csirke apróléka
25 dkg rizs
2 nagy fej vöröshagyma
1 szál petrezselyemgyökér
1 csokor petrezselyemzöld
3 ek. étolaj
1 szál sárgarépa
1 ek. paradicsompüré
1 ek. ételízesítő
1 ek. liszt
ízlés szerint: só, törött fehér bors, bazsalikom
A Hagymás csirkerizottó elkészítési módja:
A csirkeaprólékot tisztítás után kis darabokra vágtam és sós vízben félpuhára főztem, majd kicsontoztam. A nyers májat vékony csíkokra vágtam. Tűzálló tálban, felforrósított olajon a csirkehúsdarabokat hirtelen lepirítottam, majd hozzátettem a megtisztított és almareszelőn lereszelt zöldséget. Együtt pirítottam néhány percig, azután hozzákevertem a paradicsompürét, fűszereztem. Beleszórtam a váltott vízben átmosott és lecsöpögtetett rizst. Annyi vízzel öntöttem fel, hogy 3 ujjnyira ellepje a lé a tál tartalmát. Jól összekevertem, felforraltam, ezután tettem bele a májcsíkokat, majd lefedve az előmelegített, forró sütőbe tettem. Közepes lángon addig sütöttem, amíg a rizs az összes levet beszívta. Közben a vöröshagymát megtisztítottam, vékony karikákra vágtam, a lisztben megforgattam, majd közvetlenül tálalás előtt forró olajban ropogós pirosra sütöttem. A felesleges olajat lecsöpögtettem róla és a villával óvatosan átkevert rizottó tetejét beborítottam vele. Vegyes salátával kínáltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 9. 14:38
A hagymás csirkerizottó elkészítési módja és hozzávalói.