Mozzarellás rántott cukkini, tavaszi tekerccsel recept
40 perc
A Mozzarellás rántott cukkini, tavaszi tekerccsel hozzávalói:
1 közepes cukkini
1 kis csomag mozzarella sajt
1 tojás, só, liszt, panír morzsa ,citromlé
zsiradék a sütéshez
1 csomag/4db/ hűtött tavaszi tekercs, húsos vagy zöldséges.
A Mozzarellás rántott cukkini, tavaszi tekerccsel elkészítési módja:
A cukkinit átmosom, és leszeletelem legalább 20 db vékony cukkinit kapjunk, besózom, megcsepegtetem kevés citromlével, és fél órát pihentetem. A sajtot hosszába ketté vágom, és 10 db-ot formázok. A cukkinit lecsepegtetem, és T formába helyezve, ráteszek egy kis sajtot belehajtogatom, meg , tűzöm egy fogpiszkálóval, és panírozom, majd a zsiradékban kisütöm. Papírtörlőre helyezem. A hűtött tavaszi tekercset, magas falú lábasban bő zsiradékban/ olajban/ kisütjük. 15 percig szokom, de legyünk óvatosak, mert eléggé fröcsköl a hűtés miatt, többször forgassuk, hogy rendesen át sűljön, ezt is papír törlőre helyezem. Mielőtt neki állunk az evésnek, a fogpiszkálót távolítsuk el! Jó étvágyat!
A tavaszi tekercs, salátákkal is nagyon finom!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. nov. 8. 19:46
A mozzarellás rántott cukkini, tavaszi tekerccsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.