Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bajor káposztaleves recept

Bajor káposztaleves recept

Elkészítési idő 70 perc

A Bajor káposztaleves hozzávalói:
40 dkg savanyú káposzta
10 dkg füstölt szalonna
3 ek. étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg füstölt tarja
2 dl tejföl
1 ek. liszt
1 csokor friss kapor
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, babérlevél


A Bajor káposztaleves elkészítési módja:
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágtam és az olajon kiolvasztottam. A megtisztított, finomra aprított vöröshagymát hozzáadtam, aranysárgára pirítottam és a csíkokra vágott füstölt tarjával összekevertem, majd vízzel felengedtem. A savanyú káposztát átmostam, kissé összevágtam és beletettem azt is. Fűszereztem és kb. 40 percig főztem. A füstölt szalonna és a tarja miatt óvatosan bánjunk a sóval! A végén tejfölös habarással enyhén besűrítettem. Frissen vágott kaporral, és még egy kanálka tejföllel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bajor káposztaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook