Bajor káposztaleves recept
70 perc
A Bajor káposztaleves hozzávalói:
40 dkg savanyú káposzta
10 dkg füstölt szalonna
3 ek. étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg füstölt tarja
2 dl tejföl
1 ek. liszt
1 csokor friss kapor
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, babérlevél
A Bajor káposztaleves elkészítési módja:
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágtam és az olajon kiolvasztottam. A megtisztított, finomra aprított vöröshagymát hozzáadtam, aranysárgára pirítottam és a csíkokra vágott füstölt tarjával összekevertem, majd vízzel felengedtem. A savanyú káposztát átmostam, kissé összevágtam és beletettem azt is. Fűszereztem és kb. 40 percig főztem. A füstölt szalonna és a tarja miatt óvatosan bánjunk a sóval! A végén tejfölös habarással enyhén besűrítettem. Frissen vágott kaporral, és még egy kanálka tejföllel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. dec. 2. 18:36
A bajor káposztaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.