Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Barátleves recept

Barátleves recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Barátleves hozzávalói:
50 dkg pontyfilé
diónyi vaj
1 ek. reszelt vöröshagyma
2 ek. liszt
egy csokor petrezselyemzöld
1 dl tejföl
1 db tojássárgája
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, babérlevél


A Barátleves elkészítési módja:
Az olvasztott vajon üvegesre pirítottam a hagymát, beletettem az ujjnyi darabokra vágott halat, meghintettem a liszttel és felengedtem 2 l vízzel. Fűszereztem és hozzáadtam az apróra vágott vágott petrezselyemzöldet és kb. 20 percig lassan forraltam. A tojássárgáját simára kevertem a tejföllel, erre merítettem rá a forró levest óvatosan, nehogy összekapja a tojást. Finom, ha végül a tetejére vajban pirított zsemlekockát hintünk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei


A barátleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook