Barátleves recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Barátleves hozzávalói:
50 dkg pontyfilé
diónyi vaj
1 ek. reszelt vöröshagyma
2 ek. liszt
egy csokor petrezselyemzöld
1 dl tejföl
1 db tojássárgája
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, babérlevél
A Barátleves elkészítési módja:
Az olvasztott vajon üvegesre pirítottam a hagymát, beletettem az ujjnyi darabokra vágott halat, meghintettem a liszttel és felengedtem 2 l vízzel. Fűszereztem és hozzáadtam az apróra vágott vágott petrezselyemzöldet és kb. 20 percig lassan forraltam. A tojássárgáját simára kevertem a tejföllel, erre merítettem rá a forró levest óvatosan, nehogy összekapja a tojást. Finom, ha végül a tetejére vajban pirított zsemlekockát hintünk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 29. 15:46
A barátleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.